Tegra 4 proci és Full HD kijelző az új Surface 2 tabletben

Farkas Norman, 2013. szeptember 10. 16:48

A Microsoft szeptember 23-án, New Yorkban mutatja be a Surface táblagépek új generációját az ARM-alapú Surface 2 és az Intel Haswell processzorral meghajtott Surface Pro 2 modellek képében. A jövevények bivalyerős hardverükkel és izgalmas kiegészítőikkel vehetik le a lábukról a felhasználókat.

A Microsoft kiküldte a sajtómeghívókat a szeptember 23-án, New Yorkban megrendezésre kerülő eseményére, melyen a várakozások szerint a vadonatúj Surface 2 táblagépekről fog lehullani a lepel.

Az eddigi infók alapján a tavalyi felálláshoz hasonlóan idén is két készülék tárul a nagyközönség elé. Az izmosabb gépet a Surface Pro 2 „személyében” ismerhetjük majd meg, mely valószínűleg Intel Core i5 (Haswell) processzorral, 8GB RAM-mal és kétállású támasztóállvánnyal rendelkezik. A készülék opcionális kiegészítője egy dokkoló állomás, mely két USB 2.0, egy USB 3.0, illetve egy Ethernet csatlakozót, valamint egy display portot tartalmaz.

A kisebb testvér Windows 8.1 RT rendszerű Surface 2, amely az Office Home&Student irodai szoftvercsomag Windows RT-re szánt verziójával a fedélzetén kerül majd piacra. A Tegra 4 processzorral meghajtott, meglepően vékony és könnyű készülék két kamerával, Bluetooth (4.0) és Wi-Fi modullal, HD video kimenettel, microSD kártyafoglalattal, illetve USB 3.0 csatlakozóval is büszkélkedhet, de legizgalmasabb eleme a 10,6 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású (Full HD) érintőképernyő. Az akár 8 órás üzemidőt produkáló tablethez egy új Power Cover tokot kínál majd a Microsoft, ami kényelmesen csatlakoztatható billentyűzetet és beépített pótakkumulátort is tartalmaz.

Egyelőre nem tudni, hogy mennyibe kerülnek majd az új táblagépek, de reméljük, hogy tanulva tavalyi hibájából a redmondi óriás jól lövi be az árakat. A 2012-es Surface és Surface Pro modellek 500, illetve 900 dollárt kóstáltak, s részben ez is szerepet játszott abban, hogy 900 ezer dolláros veszteséget hagytak maguk után.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]