Szeptember 26-án debütál a Lumia 1520

Farkas Norman, 2013. szeptember 13. 08:30

Már szeptember végén lehullhat a lepel a Nokia 6 hüvelykes Full HD kijelzővel szerelt óriásmobiljáról, mely Lumia 1520 néven kerül majd az üzletek polcaira. Nem csak a „nagyképű” csúcsmobilról, hanem a Microsoft 2014 elején megjelenő mobil rendszeréről is érkeztek új infók.

A megbízható forrásairól ismert @evleaks úgy értesült, hogy a Nokia első phablet készüléke, a 6 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Lumia 1520 – melyről nemrég néhány sajtófotó is napvilágra került – szeptember 26-án mutatkozik be a nagyközönségnek. A készülék fedélzetén debütál a Windows Phone GDR3, mely már támogatja a Full HD megjelenítőket és a négymagos processzorokat. A Microsoft jövő év elején adja ki mobil operációs rendszerének következő verzióját, mely számos funkcióbeli újdonságot tartogat a felhasználók számára.

A Windows Phone 8.1 néven érkező rendszer két lényeges újítása az értesítési központ, illetve a több alkalmazás indító ikonját mappaszerűen magába foglaló élő csempe. A WM PowerUser jóvoltából már nem csak beszélhetünk ezekről a fejlesztésekről, hanem láthatjuk is őket, ugyanis előkerült egy-egy élőfotó, amiken megmutatkoznak.

 

 

A fentieket elnézve elmondhatjuk, hogy a Windows Phone platform rohamos fejlődés előtt áll, s ezt izgalmas készülékek koronázzák meg. Az egyetlen dolog, ami miatt háboroghatunk, hogy a Microsoft csak most érkezett el oda, ahova az Apple és a Google már évekkel ezelőtt. Gondolj csak bele, az Android és az iOS felhasználók már milyen régóta nézhetik meg egy helyen a különböző alkalmazásokhoz kapcsolódó értesítéseket!

 

 

 

[Forrás: Unwired View]