Mindenki jól jár, ha a China Mobile iPhone-t árul

Farkas Norman, 2013. szeptember 17. 13:12

Jelenleg 42 millió China Mobile előfizető használ iPhone mobilt annak dacára, hogy a szolgáltatónál nem kapható az Apple mobil és TD-SCDMA hálózati támogatás híján csak nagyon lassú, 2G mobilnetre használható. Szerencsére már a küszöbön van a változás, amely a felhasználók, a szolgáltató és az Apple számára is nagy előnyöket tartogat.

A China Mobile 740 millió előfizetőt tudhat magáénak, s ezzel a világ legnagyobb mobilszolgáltatójaként tartják számon. Ennek tükrében több mint furcsa, hogy két konkurensével, a China Telecommal és a China Unicornnal szemben nem értékesít iPhone mobilokat. E tény miatt nem csak Apple-nek, hanem a felhasználóknak sincs ínyére, mi sem mutatja ezt jobban, hogy a Sinatech felmérése szerint 42 millió China Mobile előfizető használ iPhone-t.

A helyzet részben azért állhatott elő, mert a China Mobile sajátos TD-SCDMA hálózattal rendelkezik, amit nem támogatnak a korábbi Apple mobilok. Ez egyben azt is jelenti, hogy a fent említett 42 millió júzer csak borzasztóan lassú 2G adatkapcsolattal mobilnetezhet. A kínos szituáció azonban hamarosan megoldódhat, ha a szolgáltató felveszi kínálatába az új iPhone 5S és 5C modelleket és elindítja a számukra is elérhető TD-LTE hálózati szolgáltatást.

Az eddigi infók szerint a China Mobile novemberben kezdi el értékesíteni az alma logós okostelefonokat. Ezzel a lépéssel valószínűleg több millió felhasználónak okoz örömet, de persze neki is hasznára válik (főleg, ha a 42 millió iPhone-os előfizetője, aki korábban 2G-n mobilnetezett, most egy friss iPhone vásárlása mellett dönt). És akkor még nem is említettük az Apple-t, aki nem csak több bevételt könyvelhet el, hanem az iPhone felfelé ívelő kínai térnyeréséről is beszámolhat majd.

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]