LG Optimus Vu 3 – sokkal olcsóbban a Galaxy Note 3-nál

Farkas Norman, 2013. szeptember 17. 15:15

A hírek szerint nem tudás, hanem ár frontján próbálja lenyomni a Samsung új okostelefon-tablet hibridjét az LG Optimus Vu III. A kisebbik dél-koreai gyártó 4:3 képarányú kijelzővel és kapacitív tollal szerelt üdvöskéje már ebben a hónapban bemutatkozhat.

Már a két korábbi Galaxy Note phabletnek is volt egy-egy LG gyártmányú kihívója (Optimus Vu és Vu II), így szinte magától értetődik, hogy a Note III sem marad ellenfél nélkül. Bizony, gőzerővel készül az Optimus Vu III.

A koreai ET News értesülései szerint már szeptember vége előtt lelepleződhet 4:3 képarányú, 5,2 hüvelykes és 1280 x 960 pixel felbontású kijelzővel, 2,3GHz-es Snapdragon 800 processzorral, 2GB RAM-mal, valamint 16GB bővíthető belső tárhellyel szerelt masina. Állítólag speciális kapacitív toll, LTE-Advanced hálózati támogatás, valamint 13 megapixeles hátlapi, illetve 2 megapixeles előlapi kamera is szerepel az Android 4.2.2 vagy 4.3 Jelly Bean rendszerű gép repertoárjában. Mint látható, a Vu III technikai tudás terén nem múlja felül a Samsung versenyzőjét, ám árazás frontján más lesz a helyzet: állítólag 800 000 koreai won, azaz cirka 740 dollár körül alakul a jövevény ára szemben a Note III 1 000 0000 wonos árával (kb. 924 dollár). Izgalmas piaci csatának lehetünk tehát tanúi, ha a pletyka igaznak bizonyul.

Sajnos a fenti infókon kívül nem tudunk egyebet az LG üdvöskéjéről, s még egy fotó sem került róla nyilvánosságra. AZ LG eddigi munkája alapján egyébként logikus lenne, ha az új phablet az alant látható Vu II külső jegyeit örökölné.

 

 

 

[Forrás: Unwired View]