iPhone 5S – ujjlenyomat-olvasás nem csak ujjal [Videó]

Czipperer Dia, 2013. szeptember 24. 09:15

Az új iPhone5S-nél megjelent ujjlenyomat-olvasó nemcsak a rendeltetésszerű használatra alkalmas, a kreatív userek már tudják, nem kell mindent szó szerinti érteni.

Arról már írtunk nektek, hogyan lehet kijátszani az iPhone 5S ujjlenyomat-olvasóját, ám ez a téma sok kreatív ötletnek ad teret. Például az elmés userek már arra is rájöttek, hogy alternatív módokon is lehet használni a megújult home gombot.

A Touch-ID eredetileg arra szolgál, hogy a tulajdonos ujjlenyomatát ismerje fel és azonosítsa, ám ez a fajta azonosítási rendszer  (biometrikus) számos alternatív lehetőséget  kínál.

Nem csak saját ujjunkat, hanem akár macskánk mancsát, de akár mellbimbónkat is használhatjuk arra, hogy feloldjuk a készüléket. Bizony, a mellbimbót! Az alábbi videó azt mutatja be nekünk, hogyan is működik ez, mert bizony működik.

És az alternatív megoldások tárháza igen széles, ugyanis egy harmadik videó azt mutatja be, hogy ha már ujj, legyen „kövér”, lábujjunk is szolgálhat biometrikus azonosítóként. A többi pedig csak a fantáziánkon múlik.

 

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com