Október 17-én érkezik az Ubuntu mobil rendszere

Farkas Norman, 2013. szeptember 24. 15:46

Bár az Ubuntu Edge projektre nem sikerült összegyűjteni a szükséges összeget, a Canonical nem állt le az Ubuntu OS okostelefonokra szánt változatának fejlesztésével. Ennek fényében nem meglepő, hogy október 17-én hivatalosan is megjelenhet az Ubuntu Touch rendszer 1.0-s verziója.

A Canonical cirka egy éve gőzerővel dolgozik az Ubuntu okostelefonokra szánt változatán, s úgy tűnik, már csak hetek vannak hátra rendszer elkészüléséig. A friss hírek szerint egész pontosan október 17-én jelenik meg az Ubuntu Touch 1.0-s verziója, amihez már csak egy jó hardvert kell találni.

Hogy mi a jó az Ubuntu Touch-ban? Nos, a rendszer legnagyobb előnye a különböző eszközök egyesítésében rejlik: egy Ubuntu Touch alapú táblagép vagy okostelefon egy monitorhoz – és igény szerint néhány egyéb perifériához – csatlakoztatva teljes értékű számítógépként használható. Ezáltal egyetlen platform minden igényünket kielégítheti.

Egyelőre sajnos rejtély, hogy milyen eszközökön teljesít majd szolgálatot a Canonical műhelyében készülő OS, de érdemes megemlíteni, hogy az Android alapú eszközökre is készítenek majd belőle egy változatot (Ubuntu for Android), amely további izgalmas kérdéseket vet fel, ám egyelőre megjelenésének várható időpontját is homály fedi.

 

 

[Forrás: IntoMobile]