Jön a Lenovo Vibe X és Vibe Z

Farkas Norman, 2013. október 1. 12:50

A Lenovo két igazi nagyágyút küld a nemzetközi piacra, hogy kicsit megszorongassa konkurenseit. Erre van is némi esélye, hiszen a Vibe X és Vibe Z is méretes Full HD kijelzővel, illetve négymagos processzorral büszkélkedhet.

 A Lenovo két ütős mobilról rántotta le a leplet, melyeket a nemzetközi piacra szán. A kínai vállalat okostelefonjai egyébként elég ismertek Ázsiában, ám nyugatabbra inkább PC-gyártóként gondolnak a Lenovóra. Ezen a helyzeten változtathat a felső-középkategóriás felszereltséggel ellátott Vibe X és a prémim Vibe Z.

A szeptember elején bemutatott Vibe X mindössze 6,9 milliméter vastag készülékházzal rendelkezik, s elég strapabíró is, hiszen az előlapján elterülő 5 hüvelykes, Full HD felbontású érintőképernyő Gorilla Glass 3 védelmet élvez. A telefon meghajtásáért egy négymagos, 1,5GHz-es MediaTek processzor gondoskodik, amit 2GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. Képalkotás frontján sem kell félteni a kicsikét, ugyanis egy 5 megapixeles előlapi és egy 13 megapixeles hátlapi kamerával látták el.

 

 

A Vibe Z egyel magasabb szinten indul csatába testvérénél, ám ezt nem csupán a komolyságot sugárzó, szögletes formája miatt gondoljuk. A készülék belsejében ugyanis egy négymagos Snapdragon 800 processzor, Adreno 330 grafikus gyorsító, illetve 2GB RAM található, az előlapon pedig egy 5,5 colos Full HD kijelző foglal helyet. Ebben a modellben is egy 5 megapixeles előlapi és egy 13 megapixeles hátlapi kamera csücsül.

Mindkét Vibe mobil fedélzetén az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer teljesít szolgálatot, mely később frissíthető lesz 4.4 KitKatre. A Vibe X piaci premierje október 20-án lesz Kínában, a Vibe Z pedig a nagyon közeli jövőben jelenik meg. A telefonok várható ára egyelőre ismeretlen.

 

 

 

[Forrás: IntoMobile]