Százmillió dolláros veszteséggel zárt a HTC

Farkas Norman, 2013. október 6. 10:47

Szomorú változást hozott a tajvani gyártó történetébe az utóbbi negyedév: fennállása óta először veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Hab a tortán, hogy a hiány több, mint százmillió dollárra rúg.

Már korábban hallani lehetett arról, hogy nem megy jól a HTC szekere. Maga a gyártó is jelezte szeptember végén, hogy árbevétele az utóbbi negyedévben a becsült 70 milliárd tajvani dollárnál 10-20 milliárddal kevesebbre tehető, végül pedig kiderült, hogy csak 47,05 milliárd tajvani dolláros forgalmat tudott elkönyvelni – ami csupán kétharmada annak, amit tavaly teljesített ugyanebben az időszakban. A jelentős visszaesés egyben 2,9 milliárd tajvani dolláros veszteséget is jelent, ami nagyjából 101,2 millió amerikai dollárnak felel meg.

Az aggasztó pénzügyi eredmények hátterében a HTC One döcögős bevezetése és gyenge marketingje, illetve a One Mini gyártásával kapcsolatos ellátási problémák állhatnak, de minden bizonnyal szerepet játszott benne a cégnél történt csalás és lopás, minek következtében több vezető tervezőt vettek őrizetbe.

 

[Forrás: Engadget]