Jövőre érkeznek az ujjlenyomat szenzoros Android telefonok

Czipperer Dia, 2013. október 8. 15:25

Több nemzetközi portálon is olvashatjuk, hogy az iPhone után „szabadon” az ujjlenyomat-olvasóval rendelkező Android készülékek is érkezhetnek hamarosan.

Ha hihetünk a híreszteléseknek, egy egész évet sem kell várnunk arra, hogy az ujjlenyomat-olvasó szenzor az androidos telefonokba is beépüljön. A TouchID nemrég jelent meg a legújabb iPhone modellekben, amit a konkurencia valószínűleg nem hagy sokáig szó nélkül, sokak szerint a legnagyobb vetélytárs, a Samsung követi majd a sorban. 

A FIDO Alliance (azonosítással foglalkozó cégeket tömörítő szervezet) szerint jövő év elején érkezhetnek az első ilyen, FIDO felszereltséggel rendelkező mobilok. Bár azt hivatalosan még nem lehet tudni, melyik gyártó lesz az első.

A FIDO megoldása azonban nem egyenlő az Apple által használt Touch ID-vel, sőt, nem is kompatibilisek egymással. Bár szerintük nem valószínű, hogy az Apple használja majd ezt a nyílt szabványú megoldást, de ha még is így alakulna jövőben, az együttműködésre valószínűleg még évekig várni kell.

 

Forrás: Redmondpie.com