Bárhonnan hozzáférhetünk PC-nkhez a Microsoft új alkalmazásával

Farkas Norman, 2013. október 21. 17:28

iOS és Android platformon is elérhető a Microsoft új, Remote Desktop nevű alkalmazása, mely nevéhez hűen lehetőséget nyújt számítógépünk és a rajta tárolt tartalmaink távoli elérésére.

A Microsoft egy igen hasznos alkalmazással lepte meg az androidos és iOS-es felhasználókat, mellyel bárhol és bármikor hozzáférhetnek saját, vagy munkahelyi számítógépükhöz, illetve a rajta tárolt tartalmakhoz. Nem beszélhetünk forradalmian új megoldásról, hiszen már számos hasonló app látott napvilágot, ám a redmondiak színeiben ez jelent meg elsőként.

A beszédes Remote Desktop névre keresztelt programon keresztül kényelmesen, akár többujjas gesztusokkal is kezelhetjük távoli gépünket telefonunkról vagy táblagépünkről a Remote Desktop Protocol (RDP), illetve a RemoteFX jóvoltából. Nem kell különösebben féltetnünk személyes adatainkat és tartalmainak az app használatakor, a biztonságos csatlakozást ugyanis a Network Layer Authentication (NLA) technológia biztosítja.

 

 

Természetesen nemcsak a munka, hanem a szórakozás jegyében is használhatjuk a szoftvert, hiszen az videóink és zenéink streamelésére is lehetőséget biztosít, ráadásul egy hatékony tömörítési módszert alkalmaz a sávszélesség jobb kihasználása érdekében.

Érdekesség, hogy több mobil eszközzel is használhatjuk a szoftver szolgáltatásait. Az egyes készülékeinket a PC-nken található Connection Centerben (Hálózati központ) kezelhetjük.

A Microsoft Remote Desktop ingyen letölthető (platformnak megfelelően) az iTunes, illetve a Google Play felületéről.

 

 


 

[Forrás: IntoMobile]