A Bravia TV-k a legtakarékosabb készülékek

Kütyü Magazin, 2013. november 5. 10:02

A 104‒117 cm képátlós kategóriában a BRAVIA W905A, míg a 118‒162 cm-es méretű televíziók között a W805A zsebelte be az E.ON Energiatakarékossági díjat.

Az immáron negyedik éve megrendezett versenyen ezúttal 20 kategóriában, összesen 78 szórakoztatóelektronikai és háztartási terméken végeztek méréseket a TÜV Rheinland Intercert Kft. szakértői. A szigorú független tesztek eredményeként a BRAVIA televíziók megkapták a legtakarékosabb készülékeknek járó elismerést.

A televíziók vizsgálata során minden készüléken ugyanazzal a lejátszóval ugyanolyan hosszúságú film levetítése után számították ki az energiafogyasztást a szakértők. A működési fogyasztás mellett a készenléti mód takarékosságát is vizsgálták a pályázó termékeknél.

A Sony az innováció mellett a fogyasztói igényekre és a környezettudatosságra is nagy hangsúlyt fektet. A vásárlói döntésben a készülékek energiafogyasztása is egyre nagyobb szerepet játszik. A takarékosság pedig nemcsak a felhasználók villanyszámláját csökkentheti, hanem a fenntartható fejlődéshez is jelentős mértékben hozzájárul” – emelte ki Csószity Eszter, a Sony BRAVIA televíziók magyarországi termékmenedzsere.

A W-széria termékei lenyűgöző kép- és hangminőség egyedülálló kombinációjával kiemelkedően magasra emelik a szórakozás élményét.



A legújabb BRAVIA LED televíziók a Sony egyedi X-Reality PRO képjavító motorjával felszereltek, amelyek kiemelkedő minőségű képi megjelenítést nyújtanak a felhasználónak. A W905A és a W805A modellek esetében a vezeték nélküli képernyőmegosztást a Wi-Fi mellett az egyérintéses technológia (NFC) is lehetővé teszi. A W905A készülék LED-es háttér-világítású TRILUMINOS képernyőjének széles színskálája természetesebb, élénkebb színvilágot biztosít a tökéletes moziélményhez. A modell egyedi hangsugárzóval is rendelkezik, amely kis mérete ellenére a filmek és zenék valódi hangulatát visszaadó erős basszushangzást garantál.

A W sorozatú készülékek 2013 májusában érkeztek meg a Sony magyarországi termékkínálatába.