Fotón a Huawei Ascend Mate 2

Farkas Norman, 2013. november 25. 11:23

Előkerült egy fotó a kínai gyártó új óriásmobiljáról, mely elődje után pontosan egy évvel később, azaz a CES 2014 során mutatkozhat majd be a nagyközönségnek.

Las Vegasban, a 2014-es Consumer Electronics Show során hullhat le a lepel az alábbi lesifotón pózoló készülékről, ami történetesen a Huawei Ascend Mate utódja.

Az Ascend Mate 2 néven érkező phablet méretét tekintve nem tér el az idei modelltől, ám hardverében több fontos előrelépést felfedezhetünk. Az eddigi infók szerint előlapján egy 6,1 hüvelykes Full HD érintőkijelző terül el, gyors működését pedig egy 1,6GHz-es négymagos processzor biztosítja, amit 2GB RAM és 16GB belső tárhely egészít ki. Fedélzetén az Android 4.2.2 Jelly Bean operációs rendszer Emotion UI-val felturbózott verziója teljesíthet szolgálatot megjelenésekor, de ez a későbbiekben remélhetőleg frissül majd 4.4 KiktKatre.

 

 

A Huawei jelenleg a harmadik legnagyobb okostelefon gyártó (az Apple és a Samsung után áll a sorban), s ehhez a pozícióhoz többek között nyilván az óriási Ascend Mate is hozzásegítette, további sikereihez pedig az új Mate 2 hasonló mértékben hozzájárulhat. Az persze más kérdés, hogy a felhasználók számára miért lehet vonzó egy okostelefon, ami tepsi mérete miatt sokkal inkább emlékezetet egy táblagépre. Nekem személy szerint nem vált be a Mate, de erről majd hosszabban mesélek a készülék hamarosan megjelenő tesztjében.


 

[Forrás: IntoMobile]