UHD megjelenítőket mutatott be az LG

Kütyü Magazin, 2014. február 6. 15:00

LG legújabb termékeit ismerhetik meg a látogatók az Amszterdamban megrendezett ISE 2014 (Integrated Systems Europe) kiállításon , többek között nagyméretű ULTRA HD kijelzőket, a világon a legkeskenyebb képernyőközzel rendelkező videófalat, valamint az új webOS felületet alkalmazó Smart Hotel TV-t.

Nagyméretű UHD digitális kijelzők

Az LG kiskereskedelemben kiválóan alkalmazható, hatalmas, 266 centiméter (105") átmérőjű ULTRA HD kijelzője lélegzetelállító, életnagyságú kép megjelenítésére képes, emberekről és termékekről egyaránt. Az LG legújabb modelljének felbontása a Full HD felbontás négyszerese, így hihetetlenül részletgazdag, éles képet biztosít. A 21:9-es képarányú kijelző bármilyen típusú tartalom megjelenítésére alkalmas, széles képernyője pedig a márkakommunikációnak is szabad teret enged. Az LG 266 centiméteres (105") ULTRA HD kijelzője a felszerelés módját illetően is rugalmas – függőlegesen, álló helyzetben és vízszintesen, fekvő tájolással is elhelyezhető. 
 

105 hüvelykes kijelző

 

Az LG 248 centiméteres (98") ULTRA HD digitális kijelzője az ULTRA HD (3840 x 2160) felbontás előnyeit nyújtja 16:9-es képaránnyal. A beépített dekóderrel felszerelt 266 centis (105") és 248 centis (98") kijelzők H.264 és HEVC H.265, 30p és 60p formátumú jel dekódolására egyaránt alkalmasak, így kiemelkedően jó minőségben jeleníthetők meg rajta tartalmak a vásárlóközönség számára. 

98 hüvelykes kijelző

 

A vállalat 213 centiméteres (84") ULTRA HD multi-touch modellje kiváló érzékenységű, tízpontos érintőképernyővel rendelkezik, amely valódi interaktív élményt nyújt. A modell számos területen használható: közterületen térképként, iskolákban és múzeumokban ismeretterjesztő felületként, illetve üzletekben értékesítési eszközként. Az LG 213 centis (84") kijelzőjét folttaszító réteg védi, amely minimálisra csökkenti az ujjlenyomatok és a foltok láthatóságát, így a felület és a megjelenő képek mindig kristálytiszták maradnak. 

Videófal

Az LG mindössze 3,5 mm-es kerettel rendelkező videófala garantáltan megragadja minden látogató tekintetét. A hatalmas kijelző egy nagyobb közönség figyelmét is képes lekötni, legyen szó akár visszajátszásról a sportcsarnokban vagy élő közvetítésről koncerteken. Az LG saját fejlesztésű SuperSign szoftvere automatikus kalibráló és szerkesztő funkciókat kínál különböző képernyő-konfigurációkhoz. A SuperSign szoftvernek köszönhetően a tartalom tökéletesen jelenik meg a lenyűgöző, több képernyőből álló rendszer teljes felületén.

LG Board

A divat- és kiskereskedelmi szektor részére kifejlesztett 139 centiméteres (55"), Full HD felbontású LG Board tükörként és kiváló minőségű érintőképernyős kijelzőként szolgál egyszerre. A készülék kétféleképpen használható: virtuális próbafülkeként (Virtual Fitting) és otthoni táblaként (Home Board). Virtual Fitting módban az egység érintőképernyőjével és közelségérzékelőjével intelligens módon lép kapcsolatba a vásárlókkal és a közvetlen környezettel. A vevő 360 fokos képet láthat magáról a virtuálisan felpróbált ruhákkal és kiegészítőkkel anélkül, hogy ehhez be kellene lépnie a próbafülkébe. 

55 hüvelykes kijelző

A Home Board alkalmazással emellett az ügyfél számos tartalmat megjeleníthet az LG Boardon, például fényképeket, híreket vagy a helyi időjárást. A hotelszobákban az LG Board tükörként is szolgálhat, vagy helyi információkat, illetve a hotel aktuális ajánlatait is megjelenítheti. Az LG újgenerációs kereskedelmi kijelzője emellett még az internet alapú telefonálást is támogatja.

Átlátszó kijelző

Az LG 119 centiméteres (47") Full HD felbontású átlátszó kijelzője a kiskereskedelmi szektornak szánt csúcstechnológiát képviseli. Az ISE 2014 kiállításon az LG bemutatja, hogy átlátszó képernyője miként nyithat új távlatokat az üzleten belüli árumarketing előtt. Az interaktív promóciós célú tartalmak – életérzést közvetítő képek, funkcióismertetők vagy használati példák – megjelenítésére használható képernyő tökéletesen illeszkedik a termékekhez és környezetéhez.  

Smart Hotel TV

Az LG Hotel TV számos interaktív funkciót kínál, amelyek a szállodai szolgáltatások értékét és a vendégek kényelmét egyaránt növelhetik. A könnyen kezelhető és testreszabható legújabb LG Hotel TV modellek a webOS operációs rendszerrel és a Pro:Centric Smart megoldással nyújtanak kiemelkedően jó felhasználói élményt a hotel vendégei és vezetősége számára.  

A webOS és a felhasználóbarát Magic Remote mozgásérzékelős távirányító segítségével a vendégek könnyedén tallózhatnak a szórakozási lehetőségek, a helyi programok és a különleges ajánlatok között. Az átfogó Pro:Centric kezelőeszköz megkönnyíti a beállítást, hasznos kezelési funkciókat kínál, és lehetővé teszi az LG Hotel TV kiszolgálóhoz való csatlakoztatását VoD-tartalmak, szállodai információk vagy műsorújságok gördülékeny eléréséhez.  

Az LG platformja a vendégek igényei szerint testreszabható az új felületsablon és a Smart Home kereskedelmi verziójának segítségével. A Remote Management System (RMS) rendszer segítségével a hotel informatikai személyzete egy központi helyről végezheti az egyes készülékek felügyeletét, vezérlését és frissítését. 

A SmartShare segítségével a vendégek saját eszközeiket is csatlakoztathatják az LG Hotel TV-hez MHL, Miracast vagy WiDi kapcsolattal, így további tartalmakat is megtekinthetnek nagyképernyőn. Az LG szállodaiparnak szánt megjelenítési megoldásai a nagyobb kényelem mellett fokozott biztonságot is nyújtanak. Az előzmények automatikus törlése funkció a vendégek nyugalmáról gondoskodik azzal, hogy a TV kikapcsolásakor automatikusan törli a megtekintett tartalmakra vonatkozó adatokat.