Egyre erősebb lendületet vesz a PS4

Czipperer Dia, 2014. február 19. 11:56

Az NPD Group jelentése szerint több Play Station 4 (PS4)  készülék fogyott januárban, mint Xbox One játékkonzol. Ezt a Sony Computer Entertainment (SCE) is megerősítette, és azt is elmondták, hogy a PlayStation 4 globális értékesítése meghaladta az 5,3 milliót.

A két játékkonzol egy hét különbséggel mutatkozott be tavaly novemberben, így az ünnepi szezonban már sokan lephették meg szeretteiket egy-egy masinával. Az amerikai piacon az év eleji eladásokat tekintve a Sony konzolja vezet, ám egyelőre pontos számokat még nem közöltek. A Sony úgy nyilatkozott, hogy a PS4 volt a legkeresettebb konzol januárban, és világszinten vezető helyen szerepel. 

Geoff Keighley újságíró a Twitteren írt arról – a vállalat szenior marketingalelnökére, Lucky Longworth-ra hivatkozva –, hogy a januári hónapot tekintve a Sony üdvöskéje majdnem kétszer olyan jól teljesített az eladások tekintetében, mint vetélytársa.
 

 

A hivatalos Play Station blogon, a vállalat marketingalelnöke, John Koller megerősítette, hogy a novemberi 15-ei debütálás óra minden elérhető PS4 játékkonzolt értékesítettek az Egyesült Államokban. 

A Microsoft nem fedte fel az eladási számait, helyette a játékok népszerűségét emelte ki. A közel 2,7 millió játékával a vállalat 47%-os piaci részesedést szerzett az USA-ban, habár az Xbox One-ra és az Xbox 360-ra elérhető játékok közötti megoszlásról nem beszéltek. Keighley azonban azt is megjegyezte, hogy a Tomb Raider: Definitive Edition kétszer olyan népszerű volt a Sony konzolokon, mint az Xbox One-on.
 

 

Keighley azóta egy új adatról is csiripelt a Twitteren, miszerint a Sony február 8-ig 5,3 millió konzolt értékesített világszerte, ami nem kis szám, tekintve, hogy John Koller elmondása alapján az ünnepi szezonban az eladások 4,2 milliónál jártak.

 

 

A hírek igaznak bizonyultak, ugyanis a Sony tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy a PlayStation 4 globális értékesítése meghaladta az 5,3 millió eladott példányt, és továbbra is dinamikusan növekszik. Az SCE elnöke szerint látható és tapasztalható, hogy a platform értékesítése egyre erősebb lendületet vesz. Az Egyesült Államokban januárban a PlayStation 4  lett legnagyobb számban értékesített játékkonzol, így különösen nagy várakozás előzi meg a konzol február 22-i japán megjelenését.

 

Forrás: TheVerge.com