Prémium hangrendszer az LG-től – SoundPlate

Czipperer Dia, 2014. március 4. 17:15

Magyarországon is kapható az LG 4.1 csatornás hangrendszere, a SoundPlate, amely a síkképernyős TV-készülékek prémium kiegészítője lehet. A hangprojektor mindössze 3,5 centiméter vastag, mégis egész szobát betöltő élményt kínál.

Nem a méret a lényeg: elkoptatott közhely, ám mégis helytállónak tűnik a megállapítás az LG SoundPlate hangrendszerét illetően, amely tiszta és telt hangzást kínál neodímium mágneses hangszóróival, mérete azonban nem erről tanúskodik (3,5 cm vastag). Első ránézésre úgy tűnik, mintha csak a TV talpa lenne a masina, azonban két mélynyomó is felel a 4.1 csatornás rendszerbe épített hangzásért.
 


A nem mindennapi formatervezés már egy díjat is besöpört, a készülék ugyanis a rangos nemzetközi iF formatervezési címmel büszkélkedhet.

Az eszköz kábelesen és vezeték nélkül is csatlakoztató a TV-hez. Utóbbi az LG Sound Sync funkciója révén kivitelezhető. Az eszköz mobileszközökkel is képes kommunikálni Bluetooth kapcsolaton keresztül, így könnyen a mobileszközünk prémium hangszórója is válhat belőle.

Már hazánkban is kapható a SoundPlate bruttó 99 000 forintos áron.

 

Az LG sajtóközleménye a következő oldalon olvasható.