Kingston DataTraveler microDuo – extra kapacitás okostelefonokhoz és tabletekhez

Kütyü Magazin, 2014. március 5. 10:40

A Kingston Technology bejelentette a DataTraveler microDuo meghajtót. A kombinált USB- és microUSB flash meghajtóval a felhasználók bővíthetik Android rendszerű okostelefonjaik és táblagépeik tárhelyét.

A DataTraveler Micros Duóval a tárhely akár 64 gigáig is bővíthető. Ez a megoldás főleg abban az esetben különösen hasznos, amikor egy készülék microSD kártyaolvasó nélkül kerül piacra. 

Az apró méretű meghajtó bármely USB On-The-Go-kompatibilis mobileszközzel használható, a kettős csatolófelületnek köszönhetően pedig a fájlok átvitele számítógéphez való csatlakoztatás nélkül is elvégezhető. Az okostelefonok és tabletek által rögzített nagyfelbontású fényképek és HD, vagy akár 4K minőségű videók, illetve az eszközökön tárolt zenei fájlok ugyanolyan könnyedén helyezhetők át az USB-kulcsról, mint a hagyományos flash meghajtók esetében.  
 


Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere kifejtette, hogy a
 DT microDuo az okoseszközök nagyszerű kiegészítője, hiszen a készülékek közti fájlmegosztáson túl lehetővé teszi az adatok biztonsági mentését is, mellyel tárhelyet szabadít fel. Így az utazók teljes zene- és videokönyvtárukat magukkal vihetik anélkül, hogy az eszközök memóriakapacitása miatt kellene aggódniuk.


A Kingston DT microDuoval kompatibilis eszközök listája a
 Kingston oldalán tekinthető meg. A meghajtó 8 GB, 16 GB, 32 GB és 64 GB kapacitással érhető el, elegáns kialakítású burkolattal, amely beépített kulcskarikával és elforgatható kupakkal is felszerelt. A termékhez ötéves jótállás és ingyenes, napi 24 órában elérhető támogatás jár.
 

 A Kingston DataTraveler microDuo jellemzői és műszaki adatai: