Xiaomi Redmi Note néven jön a Red Rice utódja

Farkas Norman, 2014. március 17. 13:03

Március 19-én debütál a Xiaomi 5,5 hüvelykes HD kijelzővel szerelt phablet készüléke, mely a nagy sikerű Redmi, Hongmi és Red Rice néven is ismert mobil utódjának tekinthető. A jövevényt máris előrendelhetik a rajongók – nem csak Kínában.

Nemrég írtunk a Xiaomi legújabb ár/érték arány bajnokáról, melyet a Red Rice (vagy Redmi, Hongmi) nagyobb és erősebb utódjaként üdvözölhetünk. Az 5,5 hüvelykes 720p HD kijelzővel felvértezett készülékről a napokban kiderült, hogy Redmi Note néven landol a piacon, premierje pedig március 19-én, azaz szerdán lesz.

A phablet kategóriában induló kütyüt Kínában a fenti dátumtól a Qzone alkalmazáson keresztül rendelhetik elő a rajongók. Szerencsére egyéb régiókban is lehetőség lesz előrendelésre külső üzleteken, például a Xiaomi Worldön keresztül, ahol 5 dolláros foglalási díj ellenében stipi-stopizhatunk le magunknak egy Redmi Note-ot (az összeget később beszámítják a készülék árába).

 

 

A Xiaomi Redmi Note a fent említett megjelenítő mellett nyolcmagos 1,4 vagy 1,7GHz-es processzort, valamint két kamerát tudhat magáénak. A készülék két változatban jelenik meg (a felhasználó választhatja ki, melyiket szeretné). Az egyikben 1GB RAM és 8GB tárhely található, a másik 2GB RAM-mal és 16GB tárhellyel büszkélkedhet. Az utóbbi, erősebb kiadás nyilván drágább lesz egy kicsit, de tekintve, hogy eleve egy kedvező árú modellről van szó, nem kell nagy különbségre számítani.

 

 

 

 [Forrás: IntoMobile]