Samsung NX Mini – a nők kedvence lehet

Czipperer Dia, 2014. március 19. 15:00

A Samsung egy új masinával rukkolt elő a fényképezőgépek piacán. Az új NX Mini fényképezőgéppel könnyen készítők jó minőségű önarcképek, és, ahogy a neve is mutatja, a méret terén sem kell kompromisszumot kötni.

Az önarcképeket (selfie) sok nő szereti, viszont a macera is sok körülötte. Az okostelefonok többségén már két kamera áll a felhasználók rendelkezésére, így könnyen lehet önarcképeket készíteni. A főleg a női usereket vonzó feature azonban korántsem tökéletes, hiszen az előlapi kamera esetén már jelentős kompromisszumra kényszerülünk a kép minősége terén.

A Samsung erre dolgozott ki egy megoldást, méghozzá egy kompakt fényképezőgép formájában. Az NX Mini egy kicsi, vékony, tükör nélküli cserélhető objektíves masina, melyhez a vállalat három lencsét is kiadott: egy 9 mm, 17 mm valamint egy 9-27mm zoomos objektívet.

Az NX Mini 1 hüvelykes BSI-CMOS szenzorral rendelkezik, amely 20,5 megapixeles képek készítésére alkalmas. A készülékkel akár Full HD videók (1080p) is készíthetők, 30 képkocka/másodperc sebességgel (H.264). A fedélzetén az NX kamerákhoz és az új Gear okosórákhoz hasonlóan Tizen operációs rendszer fut.

Önarcképek készítésére kifejezetten ideális választás, hiszen a felfelé fordítható LCD kijelző mellett a kamera számos hasznos eszközzel rendelkezik, melyekkel könnyen megoszthatók az egyes képek. Ebből már sejthető – ami már a Samsung kamerák alapkövetelménye –, hogy a NX Mini Wi-Fivel (és NFC-vel) is rendelkezik, és beépített hozzáféréssel a Dropboxhoz (2 giga tárhely) és a Flickrhez.


Számos színben elérhető lesz a masina: fehér, fekete, barna, rózsaszín és mentazöld árnyalatokban. A fényképezőgép 449 dolláros fogyasztói áron vásárolható meg a 9mm lencsével, valamint 549 dollárért a 9-27 mm lencsés változathoz juthatnak hozzá a felhasználók. A harmadik változat majd nyáron érkezik (17 mm). A géphez Adobe Lightroom 5 is érkezik.

Bővebb specifikáció a Pixinfo oldalán olvasható.

 

 

 

Forrás: Mashable.com