Új ZyXEL médiaszerver – zöld, alkalmazással konfigurálható felhőmegoldás

Kütyü Magazin, 2014. március 21. 09:01

A ZyXEL új médiaszervert mutatott be (NSA310S), amely gyorsabb adatátvitel sebességet ígér, biztonsági mentést készít a multimédiás fájlokról, melyeket egyúttal streamel is, és képes a legkülönbözőbb otthoni hálózati eszközök együttes zökkenőmentes működtetésére.

Egyszerű kezelhetőség, zöld kialakítás

A ZyXEL NSA310S felhője könnyen kezelhető és biztonságos tárolást kínál. Használható továbbá nagyméretű multimédiás fájlok megosztására és megtekintésére, beleértve a legnagyobb felbontású fotókat, zenefájlokat, filmeket is. Emellett a Polkast applikációval akár mobillal is szinkronizálhatóak a fotók a Flickr közösségi oldallal, illetve ha videóról van szó, akár a YouTube-bal, tovább növelve a felhasználói élményt. Akárcsak a többi termékét, ezt az eszközt is a környezet védelmét szem előtt tartva fejlesztette ki a gyártó, a Wake-on-LAN funkcióval például beállítható a teljesítmény-ütemezés és a lemez hibernáció, így ha épp nincs szükség rá, energiát takarít meg. 

Intuitív felhasználói felület

A szerver alapesetben egy 1.0 GHz processzorral és 256 MB memóriával van felszerelve. A tárolt adatok akár egyszerre is streamelhetőek több helyre is, legyen szó Xbox, PlayStation vagy DLNA TV eszközről. A felhő továbbá egy ún. „intuitív felhasználói felülettel” is rendelkezik, amely a fájlokat miniatűr formában jeleníti meg, és a fotókat slide show formájában játssza le, közvetlenül a webes böngészőből megnyitva.  

Konfiguráció applikációval

A Polkaston kívül a zMedia mobilalkalmazást is fontos kiemelni, amely nemcsak videók és fotók megtekintésére és zenehallgatásra alkalmas, hanem a szerver menedzselésére is. Ennek köszönhetően folyamatosan ellenőrizhető a szerver állapota, nyomon követhető a fájlok feltöltési/letöltési aránya, valamint elvégezhetőek a szükséges a konfigurációs folyamatok is.

 

Automatikus típus szerinti rendszerezés

Ha a felhasználó fotókat és videókat szeretne megtekinteni a számítógépén, csak el kell tárolnia az adatokat a szerveren, amely ezt követően rögtön hozzáférhetővé válik az otthoni hálózat bármely eszközéről. Az integrált zPilot™ szoftver segítségével az adatok automatikusan típus szerint rendszereződnek. A fájlokat egyszerűen csak át kell húzni az applikáció ikonjára, ami aztán automatikusan elrendezi és átviszi azokat a szerveren kijelölt különféle (zene, fotó, videó és egyéb) mappákba.