Sharp AQUOS Xx 302SH – a kijelző az úr

Farkas Norman, 2014. április 8. 14:10

A japán gyártó új csúcsmodelljét egyértelműen az előlapján elterülő 5,2 hüvelykes Full HD megjelenítő határozza meg, ugyanis minden eddiginél vékonyabb keret öleli körül. A készülék egyéb fronton sem szégyenkezhet, hiszen ütős processzor, 16,3 megapixeles kamera és ellenálló burkolat is került a repertoárjába.

A Sharp ismét bemutatott anyaországában egy okostelefont, amit látva sok Japántól messze élő felhasználó bosszankodhat. Az AQUOS Xx 302SH nevű újdonság legnagyobb érdekessége, hogy 5,2 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel felbontású Full HD IGZO megjelenítőjét rendkívül keskeny keret veszi körül, így szemből úgy néz ki maga a telefon, mintha csak egy kijelzőből állna.

A vékonyka keret jóvoltából a Sharp versenyzője 10 milliméterrel rövidebb és 2,5 milliméterrel keskenyebb a Samsung idei zászlóshajójánál, a Galaxy S5-nél, melynek ráadásul kisebb (5,1 colos) kijelzője van. A 132 x 80 x 9,9 milliméteres, 110 grammos AQUOS tarsolyában persze bőven vannak még meglepetések, hiszen a keret nélküli Full HD kijelző még nem elég ahhoz, hogy a felsőkategória siker várományos hódítójaként üdvözölhessük.

 

 

A készülék teljesítmény és képalkotás terén is ott van a szeren. Meghajtásáról egy négymagos Snapdragon 800 processzor gondoskodik, amit 2GB RAM, 32GB microSD kártyával bővíthető tárhely és 2600mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Remek szelfik rögzíthetők az előlapon elhelyezett, 12 megapixeles kamerával, de az igazán jó minőségű képek és videók rögzítéséhez a hátlapra szerelt, 16,3 megapixeles, szuperszéles látószögű, f/1.9 fényerejű lencsével ellátott testvérét ajánlott használni.

 

 

 Az AQUOS Xx 302SH ára cirka 670 dollár, azaz kb. 150 ezer forint körül alakul Japánban. A készülék egyéb régiókban való megjelenéséről egyelőre nincs hír, de egyébként valószínű, hogy hivatalosan kizárólag anyaországában marad elérhető.

 

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]