Bemutatkozott az ASUS R9 295X2 grafikus kártya

Kütyü Magazin, 2014. április 10. 14:00

Az ASUS bejelentette az R9 295X2 nevű termékét. Egy olyan vadonatúj, nagy teljesítményű grafikus kártyáról van szó, amelynek teljesítményét két AMD Radeon R9 grafikus feldolgozóegység (GPU) adja, és amelyet rendkívül hatásos, folyadékos és léghűtésre is képes hibrid hűtési rendszerrel szereltek fel.

A 8 GB szupergyors GDDR5 videomemóriával felszerelt R9 295X2 számára a GPU Tweak exkluzív előnyöket tartogat — ez egy olyan valós idejű tuningeszköz, amely csak az ASUS vásárlói számára elérhető.

Különleges valós idejű hangolás a maximális teljesítmény eléréséhez és az élő megosztáshoz

Az R9 295X2 a behelyezést követően azonnal fantasztikus teljesítményre képes. Az ASUS ügyfelei a két GPU-t határértékig pörgethetik a vállalat exkluzív valós idejű túlhajtási segédprogramjával, a GPU Tweak-kel. Ezzel az egyszerűen kezelhető eszközzel intuitívan és közvetlenül vezérelhető mind a két R9 GPU, a videomemória órajele, a feszültségszintek, a hűtőventilátorok sebessége és a tápellátás, így a vásárlók könnyen és magabiztosan hajthatják túl az R9 295X2-t.

A kártya szolgáltatásai között megtalálható a GPU Tweak Streaming is. Ezzel az eszközzel felhasználók valós időben oszthatják meg a képernyő tartalmát az interneten – így mások is nézhetik, mit és hogyan játszanak éppen. Még arra is van lehetőség, hogy a lejátszóablakhoz címet, görgetett szöveget, képet és webkamerás képet rendeljenek.

Két GPU, hat képernyő, maximális játékélmény

Az új ASUS R9 295X2 grafikus kártya két R9 sorozatú GPU-ja 1018 MHz-en ketyeg, biztosítva ezzel, hogy a játék gyors, sima és akadozásmentes — még a legfrissebb 4K/UHD felbontással (akár 2560 x 1600 pixel) is.

Mivel akár hat monitor is összeköthető, a játékosok óriási képernyőterületet kapnak a csatatér kibővítéséhez úgy, hogy az élmény gyakorlatilag körbevegye őket.

Azonnali folyadékhűtés — szerelés nélkül!

Az ASUS R9 295X2-t kettős, folyadékos és léghűtéses rendszerrel tervezték. A szép és hatékony elrendezés miatt a két helyet elfoglaló kártya bedugása után nincs szükség más szerelésre, az üzembe helyezés nem jár más feladatokkal.

A kártyán egy aktív ventilátor fújja le az alatta található hűtőbordákról a folyadékhűtéses csőrendszer melegét, és az egész a szokásos 120 mm-es aljzatba illeszkedik, úgyhogy a beszerelés nem is lehetne egyszerűbb. Ezzel az okos kettős (folyadékos és levegős) hűtés rendszerrel kivételesen hatékonyan hűthető mindkét GPU, a kártya memórialapkái és a feszültségszabályzók. A két R9-es GPU dedikált folyadékhűtését egy nagyon hatékony ventilátor is segíti, amely más kritikus fontosságú alkatrészek melegét eloszlatva csökkenti az általános hőmérsékletet és javítja a stabilitást — így az R9 295X2 mindig hűvös marad, még ha a képernyőn látható események felforrósodnak is.

Árak és elérhetőség

Az ASUS ROG R9 295X2 2014. április 21-én kerül a boltokba a világ minden táján. A hazai boltok polcain 469 900 Ft-os ajánlott bruttó végfelhasználói áron jelenik meg.