Moto E – szupervékony belépő

Farkas Norman, 2014. április 22. 13:20

A Moto G után egy hasonlóan jól felszerelt és olcsó okostelefonnal szeretne előrukkolni az immár a Lenovo tulajdonát képező Motorola. A Moto E néven érkező újdonság kiemelkedő ár/érték aránya mellett kecses megjelenésével próbálja magához vonzani a vásárlókat.

Tavaly – amikor a Motorola még a Google vezetése alatt állt – piacra került a Moto X és Moto G. Előbbi modell kiemelkedő testreszabhatóságával, utóbbi pedig brutális ár/érték arányával hódított, illetve hódít mind a mai napig. Miután a Lenovo 2013 második felében felvásárolta a Google-től a céget (a keresőóriás persze megtartotta a Motorola szabadalmait), csak annyit lehetett tudni, hogy a jól ismert márkanevet kihasználva próbál betörni az európai és amerikai piacra, arról azonban fogalmunk sem volt, hogy a készülékek tervezése során mit tart majd szem előtt.

Úgy fest, hogy a válasz megérkezett, ugyanis kiszivárgott az első olyan Motorola mobil részleges specifikációja, ami a Lenovo „uralma” alatt kerül piacra. Az alsó-középkategóriába szánt Moto E leginkább a Moto G karcsúbb és kompaktabb utódjának tekinthető. Működéséről egy kétmagos, 1,2GHz-es processzor gondoskodik, amit 1GB RAM, 4GB tárhely, 1900mAh kapacitású akkumulátor, 5 megapixeles hátlapi kamera, HD előlapi kamera, valamint microSD kártyafoglalat egészít ki. A 4,3 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású érintőkijelzővel felvértezett készülék mindössze 6,2 milliméter vastag, tehát egy vérbeli pengemobilt üdvözölhetünk személyében. Ami várható árát és elérhetőségét illeti, a Moto E az eddigi infók szerint 230 dolláros kezdőárral kerül forgalomba, első körben Mexikóban és Latin-Amerikában lehet majd megvásárolni. (Látható, hogy névadás és árazás frontján is maradt a Lenovo a Google által kitaposott úton.)

A Moto E hivatalos bemutatójára a következő hetekben kerülhet sor, azaz hamarosan mindet megtuhatunk a jövevényről.

 


 

[Forrás: IntoMobile]