Sickweather: a hipochonderek appja

Czipperer Dia, 2014. május 2. 10:16

Új egészségügyi mobilalkalmazás jelent meg, mely az eddigiektől eltérően nem abban segyt, hogy feltérképezzünk egy-egy betegséget, hanem segít elkerülni őket.

A Sickweather applikáció egészen újszerű megközelítésben segít elkerlüni az egyes betegségeket. Az app a felhasználó tartózkodási helye alapján (GPS) tájékoztatja őt arról, mikor kerül olyan övezetbe, ahol valamilyen betegség tombol. Eeken térképen jelzi a program egy „Sick” feliratú buborékkal.

 

 

Az app fejlesztői közösségi oldalakról gyűjtik be az információkat. A frissen megosztott panaszokat elemzik, és elhelyezik a térképen. Ez különösen hipochonderek számára nagy előrelépés, hiszen – bár nem 100 százalékos – tudnak védekezni az esetleges veszély ellen. Ha bejelentkezünk saját közösségi média-fiókunkba, ismerőseink aktuális betegégeit is láthatjuk, amennyiben psoztjukban használtak bármilyen betegséghez kapcsolódó szót vagy idézetet. Persze ez megtévesztő is lehet, mert lehet, hogy valaki nem teljesen szó szerint érti az adott kifejezést, de hasznos lehet akkor, ha szeretnénk megtudni, egy-egy járvány merre ütötte fel a fejét. 

A programnak asztali verziója is van, ahol szintén kiválaszthatjuk, milyen betegség és milyen ország, város érdekel minket, és láthatjuk, mennyire jellemző egy adott térségre a kérdéses betegség., Ahol többen is panaszkodtak hasonló tünetekre, ott egy ábrával összekapcsolja az egyes részeket (lásd a képen).

 

 

Az alkalmazás egyelőre iPhone, iPad és iPod touch felhasználók számára érhető el az iTunesban.

 

 

Forrás: Entrepreneur.com