A GIF-eket is támogatja a Twitter

Czipperer Dia, 2014. június 23. 10:33

A Twitter szerdán jelentette be hivatalosan, hogy GIF támogatással bővül a mikroblog, ami azt jelenti, hogy a felhasználók animált képeket is megoszthatnak mind a webes, mind pedig a mobil felületen.

A Twitter hivatalos csatornáján jelentette be, hogy ezentúl támogatja az animált tartalmakat is. A felhasználók webes felületen, valamint az alkalmazás Android és iOS verziójában is megoszthatnak GIF-eket. Elindításuk ugyanúgy működik, mint a videótartalmak esetében. A „play”, lejátszás gombra kattintva indul el az animáció. 

A Twitter felhasználók jelenleg csak úgy oszthatnak meg videótartalmakat, ha azokat a Vine-on is közzéteszik, ám a GIF-ek esetében nincs ilyen kikötés: egy átlagos twitterező is tehet közzé ilyen tartalmat. Korábban a Twitpicen keresztül lehetett ilyeneket megosztani, ám az új GIF támogatással mindez érvényét veszti. 

Ideje volt megtenni ezt a lépést, mert úgy tűnik, a közösségi oldalakon egyre népszerűbbek az animált tartalmak. A Pinterest idén januárban, a Facebook pedig már tavaly augusztusban vezették be ezt a funkciót.

 

 

 

Forrás: Mashable.com; Kép: entrepreneur.com