Huawei Honor 6 – egy szeletnyi erő

Farkas Norman, 2014. június 25. 13:45

A kínai gyártó bemutatta legújabb csúcsmodelljét, a Honor 6-ot, mely csupán 6,5 milliméter vastag, mégis belefért minden, amit egy mai felsőkategóriás okostelefonban el tudunk képzelni.

A korábbi híreknek megfelelően a Huawei a nagyközönség elé tárta új prémium okostelefonját a Honor 6 személyében. A Glory 6 néven is emlegetett készülék nem csak karcsúságával hívja fel magára a figyelmet, hanem bivalyerős hardverével is, amihez remek kijelző és szupergyors adatátvitelt kínáló LTE Cat 6 támogatás társul.

A Honor 6 lelke a Huawei saját fejlesztésű Kirin 920 processzora, ami a cég prezentációja szerint még a Qualcomm Snapdragon 805-nél is jobb teljesítményt ígér négy Cortex-A15 és ugyanennyi Cortex-A7 magjának köszönhetően. A leginkább a Samsung Exynos 5 Octához hasonlító chipset egy Mali-T624 grafikus gyorsítót tartalmaz, a stream-alapú szolgáltatások gördülékeny működése érdekében pedig egy LTE Cat 6 modem egészíti ki, mely 300 megabites elméleti letöltési sebességgel kecsegtet.

 

 

A 139,8 x 68,8 x 5,6 milliméteres, azaz elképesztően vékony telefonban 3GB RAM és változattól függően 16 vagy 32GB bővíthető tárhely is van, kiemelkedő multimédiás képességeiről pedig egy SF/2 fényerejű lencsével és dupla LED vakuval ellátott 13 megapixeles Sony kamera és egy 5 megapixeles, d/2,4 apertúrájú lencsével szerelt „szelfi kamera” gondoskodik. A 135 grammos újdonság fedélzetén az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot, de nem csupasz valójában, hanem a Huawei által fejlesztett Emotion UI 2.3 kezelőfelülettel kiegészülve.

 

 

Kétségtelen, hogy a Huawei Honor 6 a felsőkategóriában száll versenybe, így olyan ellenfelekre számíthat, mint a Samsung Galaxy S5 vagy az Apple iPhone 5S. A kérdés már csak az, vajon mennyibe kerül majd az újdonság, ugyanis a gyártó eddig nem adott ki erre vonatkozó infót.

 

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]