Androidos nyomtatási alkalmazást mutatott be az OKI

Kütyü Magazin, 2014. július 4. 08:51

Az OKI olyan mobilalkalmazást fejlesztett ki, amely Androidos rendszerű mobileszközökről is lehetővé teszi a közvetlen nyomtatást. Az applikáció már letölthető.

A Google Play áruházban már elérhető angol és japán nyelven az OKI által fejlesztett Mobile Print nevű alkalmazás, amellyel a felhasználók közvetlenül az Android operációs rendszerrel működő okostelefonjukról vagy táblagépükről küldhetnek dokumentumokat OKI nyomtatójukra. Az alkalmazás az Android 2.3-as verziójától felfelé az operációs rendszer valamennyi kiadását támogatja, és hamarosan elérhető lesz francia, olasz, spanyol és német nyelven is.

Az Androidos mobileszközről történő nyomtatás korábban a Google Cloud Print technológia révén volt lehetséges az OKI néhány színes multifunkciós készülékén. Az új alkalmazás abban jelent újdonságot, hogy a felhasználóknak nem szükséges feltölteniük dokumentumaikat a felhőbe, hanem egyenesen az okostelefonjukról vagy tabletükről nyomtathatnak. Így jóval szélesebbé vált a kompatibilis készülékek köre is.

 

Mobileszközök: új kihívás az irodai nyomtatók számára

„Bár a nyomtatópiac szűkülésének egyik oka az okostelefonok és tabletek elterjedése, ezek inkább az otthoni készülékeket szorítják ki a piacról. Az irodai nyomtatók számára az okostelefonok nem konkurenciát, hanem új kihívást jelentenek. Nemsokára alapkövetelmény lesz, hogy az irodai nyomtatók együttműködjenek a mobileszközökkel, és fennakadás nélkül kezeljék a dokumentumokat egymás között” – mondta Varga Gergely, az OKI Systems (Magyarország) Kft. IT és műszaki menedzsere.

A Mobile Print alkalmazás számos különböző fájlformátumot képes kezelni, így nyomtathatunk vele szöveges pdf fájlokat, fényképeket vagy weboldalakat is. Az alkalmazás rendelkezik beépített korrekciós funkciókkal, amelyek segítségével például kijavíthatjuk a képek torzulásait vagy helyreállíthatjuk a színegyensúlyt. A Mobile Print alkalmazás szintén kompatibilis az OKI nyomtatási feladatokat menedzselő funkcióival, így akár mobilos környezetben is beállíthatunk biztonsági és papírtakarékossági korlátozásokat.  

Specifikációk

Támogatott operációs rendszerek: Android 2.3-tól Android 4.4-ig

Támogatott fájlformátumok: PDF, JPEG, BMP, GIF, PNG, TEXT, PDF direct

Támogatott készülékek: