Három HP tablet érkezik a Huawei műhelyéből

Farkas Norman, 2014. július 21. 14:20

A címben nincs hiba, a nagy múltú gyártó valóban a kínai versenytársát bízta meg, hogy gyártson neki táblagépeket. Az ősszel megjelenő készülékek tehát lényegében HP logós Huawei tabletek lesznek.

Bár a HP korábban azt állította, nem száll be a trendi tabletpiacra, ősszel mégis felkerülhet három új, a nevével fémjelzett táblagép az üzletek polcaira. Van egy kis csavar a történetben, ugyanis a PC-k és mobil eszközök piacán egyaránt nehézségekkel küzdő vállalat új partnerét – és egyben vetélytársát –bízta meg a készülékek gyártásával, aki nem más, mint a Huawei.

Nem meglepő, hogy a Huawei rábólintott a HP kérésére, hiszen a kínai cég korábban számos hasonló megállapodást kötött például a mobilszolgáltatókkal, melyek eredményeképp általában jó ár/érték arányú sajátmárkás készülékek születtek.

 

 

A hírek szerint nyár végén, vagy ősszel landolnak az üzletekben a HP logós Huawei tabletek, melyek közül a 8 hüvelykes kijelzővel megáldott Slate 8 Plus lesz a legkisebb. A Bluetooth 4.0 modullal, 1GB RAM-mal, 16GB tárhellyel és opcionális 3G modemmel felszerelt gép működéséért egy négymagos HiSilicon Kirin 910 processzor felel, amit a Huawei saját fejlesztésű megoldásaként tartunk számon, és többek között a MediaPad M1 készülékben is ez a CPU dolgozik.

A trió másik két tagja 10 hüvelykes kijelzővel büszkélkedhet. A Slate 10 Plus nevű modell előlapján 1280 x 800 képpontos IPS panel terül el, gyors működéséről pedig egy négymagos, ugyancsak HiSilicon processzor gondoskodik és akár LTE modemmel is kérhetjük majd.

A hármas legerősebbike a HP 10 Plus nevet viseli. A négymagos Cortex A7 processzorral meghajtott készülék 2GB RAM-ot, 10 hüvelykes, 1920 x 1200 pixel felbontású IPS megjelenítőt, LTE támogatást és 5 megapixeles hátlapi kamerát tudhat magáénak.