Jövő héttől piacon az Oppo Neo 5

Farkas Norman, 2014. augusztus 22. 17:10

Az Oppo bemutatta legújabb pénzárcabarát okostelefonját, mely a Neo 5 nevet kapta. Az elsőként Malajziában megjelenő készülék korrekt hardveres és szoftveres felszereltséget, illete 4G LTE adatátvitelt is kínál, miközben ára csupán 190 dollár.

A kínai Oppo egy újabb kiemelkedő ár/érték aránnyal bíró mobillal rukkolt elő, melynek első körben a maláj felhasználók örülhetnek. A 4G LTE modemmel felszerelt Neo ugyanis Malajziában lesz először elérhető, mégpedig a jövő héttől. A 190 dollárt, azaz cirka 45 ezer forintot kóstáló mobil a Neo utódjának tekinthető, és a szupergyors adatátvitelen kívül több olyan finomságot is tartogat a leendő tulajdonosok részére, amelyekkel csak elvétve találkozhatunk ebben az árszegmensben.

A készülék lelke egy négymagos 1,2GHz-es Snapdragon 400 processzor, amit 1GB RAM és 4GB microSD kártyával bővíthető belső tárhely egészít ki. A repertoár részét képezi egy 4,5 hüvelykes, FWVGA (854 x 480 pixel) felbontású, így 218ppi pixelsűrűségű érintőkijelző és egy 1900mAh kapacitású akkumulátor is.

 

 

A 132 x 65,8 x 9,2 milliméteres és 132,5 grammos Neo 5 fedélzetén az Android 4.3 Jelly Bean rendszer fut, amit az Oppo saját fejlesztésű felülete, a Colos OS tesz egyedivé. A telefon fényét a kikapcsolt kijelzőn alkalmazható gesztusok, a Flash támogatás és a wifin keresztüli instant képküldés funkció hivatott tovább emelni.

A telefon képalkotás terén is többet nyújt, mint amit ezért az árért várnánk: a hátlapján egy LED villanóval segített 5 megapixeles BSI kamera csücsül, ami f/2.4 fényerejű lencsével dolgozik.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy az Oppo Neo 5 pontosan mikor jelenik meg Malajzián kívül, de az a hír járja, hogy a gyártó egyéb régiókban is biztosan forgalmazni szeretné a későbbiekben.


 

[Forrás: GSM Arena]