Még tart a közönségszavazás az "Érezd az LG OLED-stíust" enteriőr-tervező pályázaton

Kütyü Magazin, 2014. augusztus 25. 11:31

Lezárult az LG "Érezd az LG OLED-stílust" elnevezésű enteriőr-tervező pályázata. A szakértő zsűri 53 beérkezett pályaműből választotta ki a legjobbakat, az első és második helyezettet, valamint a három különdíjast. A közönségszavazás azonban augusztus 31-ig még tovább folytatódik a pályázat weboldalán.

Az LG 2014 májusában hirdette meg "Érezd az LG OLED-stílust" enteriőr-tervező pályázatát, amelynek alapgondolata, hogy napjaink szórakoztatóelektronikai termékei már túlnőtték a funkcionális szerepüket, és otthonunk miliőjének szerves részévé váltak, így a térben való elhelyezésük ugyanolyan fontos, mint a tér többi eleme. Az LG Electronics ezért írta ki az ívelt OLED TV-je ihlette enteriőr-tervezői pályázatát, amelynek a lényege, hogy a készülék formatervezése révén nemcsak nagyszerűen beilleszkedik egy kész enteriőrbe, hanem alkalmas arra, hogy meghatározó, akár az otthon berendezésének központi szereplőjévé váljon.

Az LG OLED TV minden szempontból különleges helyet foglal el a szórakoztatóelektronikai termékek területén. Organikus LED-ekből felépülő panelszerkezete lehetővé tette egy mindössze 4,3 mm vékony, ívelt kijelző kialakítását , amely átlátszó állványával kiegészülve egyedülálló eleganciát hoz a térbe.  

„Az ívelt OLED TV kecses, újszerű vonalvezetése valóban egyedi, és ezáltal is meghatározó designelemként jelenik meg a környezetében. Kiválóan alkalmas arra, hogy egész enteriőr épüljön rá, ezért is voltunk biztosak abban, hogy e merőben új formavilág megmozgatja majd a tervezők, dizájnerek fantáziáját. Ezt igazolja, hogy a Lakberendezők Országos Szövetsége szakmai támogatásával megvalósuló pályázatunkra 53 sikeres nevezés érkezett” — mondta el Szili Krisztián, az LG Electronics Magyar Kft. regionális szórakoztatóelektronikai marketing menedzsere, aki a pályázat szakértőkből álló zsűrijének is tagja.

A pályázatra beérkezett pályaművek közül a zsűri Ebedli Gyula, „Carbonado” elnevezésű alkotását ítélte a legjobbnak, aki a pályázat főszereplőjét, egy LG ívelt OLED TV-t nyert. A győztes az alkotásáról elmondta, hogy "az organikus LED technológiát és a képernyő íveltségét figyelembe véve tervezett életteret, amelynek fő motívuma az LG OLED TV. A jeleket már műholdakról kapjuk, ennek szinonimája a központi mennyezeti bevilágító körablak (OPEION), amelyre fel van helyezve a TV. A készülék szénkristály hangulatú spirális hátlapja ezen a körön tud mozogni, aszerint, hogy a nappaliból, a konyhából vagy a teraszról szeretnénk élvezni a képernyő adta csodálatos szín és kontrasztvilágát."  


„A „CARBONADO” jeligével fémjelzett pályamű alkotója egy olyan enteriőrt álmodott az LG OLED TV köré, mely kiemeli annak légiességét, eleganciáját és egyediségét. A TV áll a középpontban, mely a tervezett technikai megoldással a tér minden irányából jól látható s nézhető. Különleges megoldás a bevilágító körablak, mely még jobban erősíti a TV központi szerepét, méltó helyre emeli azt. A TV összeköti a külvilágot a belső térrel, melynek üzenet van számunkra: az LG OLED TV az az eszköz, mely valósághűen közvetíti a körülöttünk lévő világ sokszínűségét. A nemes anyaghasználat és körívek visszaköszönése összhangot teremt a TV íves formavilága és a tervezett enteriőr között. A precíz műszaki dokumentáció pedig azt erősíti meg bennünk, hogy ez az álom meg is valósítható”
  — nyilatkozta Ács Erzsébet, a Lakberendezők Országos Szövetségének elnöke, a zsűri elnöke. 

A második díjat Gazdig Marianna "Íves formavilág" pályázata kapta, aki egy LG G Pad 8.3 táblagépet nyert pályázatával. Alkotásánál kiemelt szempont volt a fényirányítás és a jó árnyékhatás elérése, hogy a tér atmoszférája kialakuljon. 

A számos nagyszerű pályamunka közül nagyon nehéz feladat volt a legjobb kettő kiválasztása. Az LG Electronics ezért úgy döntött, három különdíjat is felajánl azon alkotók részére, akik szintén kiemelkedő tervekkel pályáztak. "A legformabontóbb megoldás" különdíját Takács Médea "Veled fordul a világ" elnevezésű alkotása nyerte, "A legoledesebb TV-állvány"-t Jurina Larissa készítette el "Ívek ura" címmel. A harmadik különdíjat pedig Gálné Pozvai Teréz viheti haza "LG OLED a designer" című munkájával a "A legharmonikusabb otthon" megalkotásáért. A különdíjasok mindegyike egy LG Pocket Photo hordozható fotónyomtatót vihetett haza. 

A versenyben indított pályamunkákra a pályázat weboldalán továbbra is várják a közönség szavazatait egészen 2014. augusztus 31-ig. A legtöbb szavazatot kapó pályamunka tervezője egy 42”-es LG CINEMA Screen formatervezésű Smart 3D televízióval lesz gazdagabb, míg a szavazók között egy LG G Pad tablet és 2 db LG Pocket Photo hordozható fotónyomtató talál gazdára.