Készül a Huawei Ascend P7 zafírüveggel felvértezett kiadása

Farkas Norman, 2014. augusztus 26. 14:22

Csak limitált példányszámban lesz elérhető a kínai gyártó felsőkategóriás divatmobiljának új kiadása, mely a legújabb trendekhez igazodva zafírüveggel védett előlappal büszkélkedhet.

Amint bejárták a világot a pletykák, melyek szerint az Apple következő mobilja zafírüveggel érkezik, a konkurensek egymás után kapták fel a fejüket, és kezdtek el agyalni saját megoldásaikon, melyekben alkalmaznák a zafír kivételes ellenálló képességét. A kínai Huawei sem maradt tétlen, sőt a cég egyik embere szerint már szeptemberben elérhető lesz az első zafírüveggel védett kijelzőt felvonultató Ascend mobil.

Nem egy teljes egészében új készülékről van szó, hanem az idén piacra dobott, felsőkategóriás Ascend P7 ráncfelvarrt kiadásáról, mely a nemes ásvány használata miatt nem csak strapabíróbb, hanem drágább is lesz a mezei P7-nél. Az újdonság állítólag már szeptemberben elérhető lesz a Huawei hazai webáruházában, limitált példányszámban, és ha minden jól megy, novemberben újabb – és nagyobb – szállítmány érkezik belőle.

Ha a hír igaz – és ez nemsokára kiderül, hiszen augusztus vége van –, akkor a Huawei lehet az első kínai gyártó, aki zafírüveggel felvértezett okostelefont dob piacra, s ezzel maga mögött hagyja a neves Xiaomit és a Vivót is, akik állítólag szintén ügyködnek egy-egy hasonló készüléken.

 

 

 

[Forrás: Engadget]