Bemutatkozott a nyolcmagos LG NUCLUN chipset és a vele hajtott G3 Screen

Farkas Norman, 2014. október 27. 13:49

A dél-koreai gyártó leleplezte saját fejlesztésű nyolcmagos mobil lapkáját, a NUCLUN-t és az első köré épülő okostelefont is, mely a várakozásoknak megfelelően a G3 sorozatot erősíti.

Hosszú, pletykákkal tarkított várakozás után az LG végre a nagyközönség elé tárta anyaországában az ODIN kódnéven ismertté vált mobil chipetjét, a NUCLUN-t. A lapka nem érkezett egyedül, vele együtt rögtön bemutatkozott az első általa meghajtott okostelefon is a G3 Screen képében.

A NUCLUN egy 32 bites, nyolcmagos processzort tartalmazó chipset, mely az ARM big.LITTLE architektúrájára épül, azaz processzora négy 1,2GHz-es Cortex-A7 és négy 1,5GHz-es Cortex-A15 magot tartalmaz. Míg a Cortex-A7 magok az energiatakarékos működésért, addig utóbbiak a nagy számítási teljesítményt igénylő feladatok ellátásáért dolgoznak. A lapka magába foglal egy LTE-A modemet is, mely 225 megabites maximális letöltési sebességgel kecsegtet. Bár a 64 bites megoldásokkal időtállóság szempontjából nem veheti fel a versenyt, a NULCUN mindenképp egy figyelemreméltó megoldásnak tekinthető, amely remek hardveralapjául szolgálhat a közép- és felsőkategóriás okostelefonoknak.

 

 

Az LG nem szerette volna rögtön mély vízbe dobni régóta fejlesztgetett processzorát, ezért egy középkategóriás készülékbe építette be először. Ez a modell lett a G3 Screen.

A NUCLUN meghajtású okostelefon a phabletek kategóriájába sorolandó, ugyanis 5,9 hüvelykes kijelzővel rendelkezik. Az 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású panelen kívül 2GB RAM, 32GB tárhely, microSD kártyafoglalat, 2,1 megapixeles előlapi, valamint 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral (OIS+) és LED villanóval felszerelt hátlapi kamera került az újdonság repertoárjába. A 157,8 x 81,8 x 9,5 milliméteres és 182 grammos G3 Screen fedélzetén az Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot, a megfelelő üzemidőt pedig egy 3000mAh kapacitású akkumulátor hivatott biztosítani számára.

Egyelőre sajnos nem tudni, hogy a fekete és fehér árnyalatokban piacra kerülő készülék pontosan mikor, mely régiókban és milyen árcédulával lesz elérhető.



 

[Forrás: IntoMobile]