Több hetet csúszik a Nexus 6 európai premierje

Farkas Norman, 2014. október 30. 14:30

Az Android 5.0 Lollipop köré épülő Motorola referenciamodell a vártnál jóval később lesz elérhető a Vén Kontinensen, miközben az Egyesült Államokban máris kifogytak az előrendelhető készletek.

Bár a korábbi hírek egyértelműen arra utaltak, hogy a Nexus 6 november 3-tól, 569 eurós kezdőárral lesz előrendelhető Európában, a friss fejlemények alapján még heteket kell várnunk a nem éppen filléres csúcsmodellre. Hollandiában és Nagy Britanniában is azt kommunikálják az üzletek, hogy az előrendelés kezdete november 18-ára csúszik, és azt egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikorra várható a leadott igények teljesítése – vagyis fogalmuk sincs, mikor érkezik meg kontinensünkre a Motorola műhelyében készülő Nexus.

Arról sincs még infó, hogy mi áll a késés hátterében. Gondolhatunk gyártási nehézségekre, melyek érinthetik a telefon 5,96 hüvelykes QHD AMOLED kijelzőjét, a fémkeretes házát és a 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral megáldott kameráját is, de egyelőre semmilyen konkrét adat nem áll rendelkezésre, így csak találgathatunk.

Az Egyesült Államokban élő felhasználók valósággal el vannak kényeztetve a Vén Kontinensen élőkhöz képest, hiszen a tengerentúlon már lefoglalhatták a Snapdragon 805 processzorral meghajtott óriásmobilt a leggyorsabbak, akik november 3-án kézhez is kaphatják. Új rendeléseket egyébként már Amerikában sem lehet leadni (egy darabig), mivel kifogytak az első Nexus 6 készletek.

 

 

[Forrás: GSM Arena]