Toshiba Portégé Z20t – laptop és tablet egyben

Kütyü Magazin, 2014. november 11. 09:00

A Toshiba bemutatta új többfunkciós eszközét, a Portégé Z20t készüléket, amely egy leválasztható táblagép kifordítható dokkolóval. Több alkalmazás egyidejű futtatását és extra hosszú üzemidőt garantál, így az üzleti felhasználók és a professzionális fogyasztók (prosumerek) számára jelentenek ideális választást.

Rugalmas felhasználáshoz

A profik számára optimalizált kialakítású és számos üzleti funkcióval rendelkező Portégé Z20t tökéletesen használható vállalati környezetben. A külön megvásárolható Wacom digitalizálóval a tárgyalások alatt kézzel írott jegyzeteket készíthetünk, grafikonokat rajzolhatunk. A digitalizáló az eszközön erre kialakított résben kényelmesen tárolható, így az elveszítés veszélye csökken.

A Portégé Z20t-t laptopnak tervezték, ugyanakkor tabletként is kiválóan használható. Tablet módban dokkolója segítségével a kijelző kifordítható, így prezentációnkat nagyobb közönségnek is egyszerűen mutathatjuk be. A billentyűzetben kiegészítő akkumulátor és számos további csatlakozó található. Az egyszerűen használható csatoló segítségével a tablet a dokkolóról akár egy kézzel leválasztható.

A Portégé Z20t Full HD felbontású, IPS technológiájú, nagy betekintési szögű érintőképernyője élénk és részletgazdag megjelenítést tesz lehetővé, így prezentációnkat akár több néző is nehézségek nélkül megtekintheti. A matt kijelző, mely csökkenti a tükröződést, üzleti felhasználók számára ideális, mert az eszköz akár beltéri, mesterséges fényforrással megvilágított, akár kültéri környezetben kitűnően használható. A háttérvilágítással rendelkező, cseppálló billentyűzet segítségével a notebookkal kedvezőtlen fényviszonyok mellett is nehézségek nélkül végezhetjük el munkánkat. A nagy érintőlap mellett a beépített Accupoint eszköz pontosabb vezérlést tesz lehetővé. 

Kiválóan hordozható, akár egész nap

Laptop üzemmódban – a tabletet billentyűzettel használva - az akkumulátor üzemideje rendkívül hosszú, akár 16 óra, így még egy hosszú távú repülőúton is kitart, illetve nincs szükség az eszköz mindennapos feltöltésére. Tablet módban az akkumulátor üzemideje akár 8 óra, így még teljes munkaidőben is használhatjuk. Kiváló teljesítménye mellett a tablet módban mindössze 799 g-os kezdőtömegű, 8,8 mm vastag, laptop módban pedig 1,59 kg kezdőtömegű Portégé Z20t rendkívül könnyen hordozható. 

A teljesítmény szolgálatában

Az IntelCore M sorozatú processzorral felszerelt, erőteljes Portégé Z20t a hosszú akkumulátor-üzemidőt és a kitűnő üzleti teljesítményt kiválóan ötvözi. A Toshiba mérnöki munkájának és az Intel processzorának köszönhetően a Portégé Z20t prémium kialakítású, matt fekete színű készülékháza ventilátor nélküli eszközt rejt, így az hangtalanul üzemel.

A Portégé Z20t 256 GB-os SSD-vel is kapható. A beépített memória akár 8 GB is lehet, így több alkalmazás egyidejű futtatása sem jelent gondot. Az integrált Intel HD grafikus egység révén a Portégé Z20t használata egyszerre élvezetes és praktikus – otthon, az irodában és útközben egyaránt.  

Üzleti biztonság

A Portégé Z20t-t számos fejlett biztonsági funkcióval látták el. A Toshiba EasyGuard alkalmazáscsomag és a Trusted Platform Module (TPM) a kritikus helyi adatok biztonságos kezelését szolgálják, az Intel Active Management Technology (AMT) pedig lehetővé teszi, hogy a vállalat informatikai munkatársai az eszközt távolról ellenőrizzék, kezeljék, javítsák vagy frissítsék. A Toshiba szigorú minőségi követelményeinek betartása érdekében a laptopot számos tesztnek – többek között a független, németországi minőségellenőrző intézet, a TÜV Rheinland HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test) tesztjeinek - vetik alá. Ennek során a laptopot – más eljárások mellett – akár 76 cm magasságból leejtik. A Kensington lock port lehetővé teszi, hogy a billentyűzetet egy stabil tárgyhoz, például az asztalhoz rögzítsük, valamint dokkolás közben megakadályozza a kijelző leválasztását is.

A Portégé Z20t – kis- vagy nagyvállalati környezetben egyaránt – a System Center Configuration Manager (SCCM), a Windows Management Instrumentation (WMI), a Toshiba Cloud Client Manager (TCCM) és a Toshiba Smart Client Manager (TSCM) fejlett vezérlési funkciói segítségével egyszerűen kezelhető.

Számos csatlakozási lehetőség

A Portégé Z20t számtalan csatlakozási lehetősége sokféle külső eszköz használatát teszi lehetővé. Tablet módban a micro HDMI port, a micro USB port és a microSD kártyahely külső kijelző csatlakoztatását és a gyors adatforgalmat segíti elő. A billentyűzeten további, teljes méretű portok - RGB, HDMI, GBit LAN és 2 x USB 3.0 portok - találhatók, így eszközeinket adapterek nélkül használhatjuk. A beépített, opcionális 3G/4G modul és a Wi-Fi ac/a/b/g/n szabványokat támogató vezeték nélküli adapter segítségével a Portégé Z20t egyszerűen csatlakozhat a világhálóhoz.

A Toshiba Portégé Z20t 2015 első negyedévében kerül az európai boltokba.

Jellemzők: