Minden WP8 alapú Lumia mobil Windows 10 frissítést kap

Farkas Norman, 2014. november 14. 15:50

A 2015-ben megjelenő Windows 10 PC, táblagép és okostelefon platformokon is ugyanazt az élményt fogja kínálni, a Microsoft friss bejelentése alapján pedig biztosra vehetjük, elérhető lesz minden Lumia készülékre, amely Windows Phone 8 vagy frissebb operációs rendszerrel került piacra.

A Microsoft hivatalos Twitter csatornáján adta hírül, hogy a Windows Phone 8 alapú Lumia modellek számára biztosan elérhető lesz a jövő évben megjelenő Windows 10.

Mint tudjuk, a következő generációs operációs rendszerrel egyesíteni kívánja a PC, tablet és okostelefon paltformokat a redmondi szoftveróriás, így biztosítva a köztük való átjárhatóságot. Eddig nem került szóba, hogy pontosan mely Windows Phone köré épülő mobilokra lehet majd feltelepíteni a Windows 10-et, ám a friss bejelentéssel kicsit tisztult a kép, és a WP8-as Lumia készülékek tulajdonosai máris fellélegezhetnek.

 

 

A jelenlegi helyzet a vállalat stratégiájának pozitív változására utal, hiszen a legutóbbi nagy „rendszerváltáskor” (WP7-ről WP8-ra) holtágon hagyta a korábbi OS-t futtató modelleket, ami a platfrom népszerűségének látványos hanyatlását vonta maga után, mivel regeteg felhasználó csalódott a terméktámogatás színvonalában.

 

 

[Forrás: GSM Arena