Kevésbé kapós a Galaxy S5, mint elődje

Czipperer Dia, 2014. november 24. 15:40

A Samsung zászlóshajó mobilja, a Galaxy S5 nem hozta meg a várt sikert. A sokat kritizált készülékből kevesebb fogyott idáig, mint korábban a Galaxy S4 mobilok.

A Wall Street Journal információi szerint nem olyan jók a Galaxy S5 eladások, mint ahogy azt korábban várták. Az S sorozat legújabb zászlóshajó tagjából 4 millióval kevesebb fogyott, mint a Galaxy S4 mobilból a maga idejében. A jelentés szerint az USA-ban még ugyan magasak az eladási mutatók, Kínában azonban 50%-ot csökkentek az elődhöz képest.

A Samsung olyannyira biztos volt a sikerben, hogy a termelést 20%-kal növelte, így most több millió eladatlan telefon maradt a nyakukon. Pedig már az elején is sok kritika érte az S5-öt. Sokan kritizálták a műanyag borítást, tekintve, hogy a konkurens csúcsmobilok többsége fémes borítást kapott.

Nemcsak a külső borítás volt azonban az egyetlen kifogásolható ok, hanem sokan a hardveres újításokat is hiányolták. A Galaxy S5 debütálása olyannyira nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hogy a mobildizájnért felelős vezető is távozott posztjáról.

A vállalat már frissítést is adott ki a készülékre, mely kifejezetten a rendszersebességet növelte, de végül mégis egy új kiadással rukkoltak elő. A Galaxy S5 Plus bár dizájn és borítás tekintetében nem mutat különösebb fejlődést, hardveres fronton azonban többet nyújt az S5-nél.
 

Galaxy S5 Plus

Lehet, hogy a kezdeti eladási mutatókon felbuzdulva bízott ennyire a dél-koreai vállalat a sikerben, ugyanis a kezdés sokkal erősebb volt áprilisban az S4-hez képest, és a kijelző is nagyon kedvező értékeléseket kapott. Azóta viszont sokat változott a helyzet.

 

 

Forrás: Engadget.com