Hagyományos órából okos ketyegő [Videó]

Czipperer Dia, 2014. november 26. 11:50

Az okosórák legtöbbje nem kimondottan emlékeztet egy hagyományos karórára. Ám miért ne lehetne egy egyszerű órából okosat csinálni? A Kairos Tbandet pont erre találták ki.

A Kairos okosóra gyártó egy alternatív megoldást talált ki azok számára, akik nem szeretik a hi-tech kinézetű kütyüket. Több gyártó is kiadott már dizájnosabb, a hagyományos órákra hajazó eszközöket, ám hasonló fejlesztéssel még nem találkoztunk.

A Kairos Tband okosóra társaitól abban különbözik, hogy az óra okos részét nem a kijelzőbe, hanem a pántba építették. Így nem kell megválni magától az órától, elég csak a pántot lecserélni a Tbandre, és máris okosóra virít a csuklónkon.

Az ívelt OLED kijelző is a pántba van beépítve, amely ennek köszönhetően rejtve van, ha éppen nem használja a viselője. Az értesítéseket pedig egy LED jelzőfény mutatja. A Tbandet mikrofonnal is felszerelték, így a hívásokról nem csak értesítést kap a felhasználó, hanem fogadhatja is azokat.

A különféle szenzoroknak (giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű stb.) köszönhetően fitnesz karperecként is megállja a helyét, hiszen a számolja a lépéseket, az elégetett kalóriákat és az alvást is monitorozza. Emellett a GPS navigáció is elérhető és az autó távoli indítását is lehetővé teszi.

Az akkumulátor kapacitása 200 mAh, amely 2-3 nap rendelkezésre állást biztosít teljes töltöttség esetén, ám ez verziótól függően változik. Az eszköz meghajtásáról pedig egy ARM Cortex-M4 processzor gondoskodik.
 


Az eszköz jelenleg az Indiegogón keresi a támogatókat, és, ha sikeres lesz, három különböző verzióban kapható lesz: A Tband ND, HD és OD változatokban lesz megvásárolható.

A ND modell például kijelző nélkül érkezik, és kifejezetten azok számára készült, akik hosszabb üzemidőt szeretnének, és csak az értesítések a fontosak számukra. Az aksi akár 7 napig is kibírja.

A HD verzió már rendelkezik kijelzővel, ám képek megjelenítésére és videók lejátszására nem alkalmas a Tband, valamint a nem latin karaktereket sem képes megjeleníteni, így például a kínai, japán, orosz betűket sem.

A HD modellhez képest fejlettebb az OD verzió, amely PMOLED kijelzővel rendelkezik, így akár képek megjelenítésére is alkalmas, szemben a HD modellel.

 

Forrás: Übergizmo.com