Qualcomm: nem csúszik a Snapdragon 810 megjelenése

Farkas Norman, 2014. december 8. 16:01

A kaliforniai chipgyártó PR igazgatója szerint a múlt heti baljós hírek dacára nincs ok aggodalomra, hiszen a Snapdragon 810 chipset fejlesztése a terveknek megfelelően halad és 2015 első felében megjelenhetnek a piacon az első általa hajtott készülékek.

A múlt héten nagy port kavart a Business Korea jelentése, amely arra világított rá, hogy a Qualcomm komoly túlmelegedési és memóriakezelési problémákkal küzd a Snapdragon 810 lapkakészlet kapcsán. Mivel több mint valószínű, hogy ez a SoC dolgozik majd az olyan nagy nemzetközi gyártók 2015-ös csúcsmodelljeiben, mint az LG, a HTC vagy a Samsung, a szaksajtó rögtön a falra festette az ördögöt és az érintett készülékek jelentős csúszását helyezte kilátásba.

Szerencsére a Qualcomm nem sokáig hallgatott az ügyben: a gyártó PR részlegének igazgatója, Jon Carvill ma elmondta, hogy a Snapdragon 810 fejlesztése az eredeti terveknek megfelelően halad és 2015 első felében landolhatnak a piacon az első köré épülő készülékek.

Carvill szavainak a gyártók és azok a lelkes felhasználók is nagyon örülhetnek, akik alig várják, hogy kezükben tudhassanak egy Snapdragon 810 alapú kütyüt.  Egyébként a 20 nanométeres gyártástechnológiával készülő, 64 bites lapka referenciamodelljei (egy okostelefon és egy tablet) már elérhetők, igaz elég borsos áron és korlátozott mennyiségben lehet hozzájuk jutni.

 

[Forrás: GSM Arena]