Képeken a Microsoft Lumia 1030 McLaren

Farkas Norman, 2014. december 11. 14:16

Felbukkant az interneten egy csokornyi élőfotó egy új Windows Phone mobilról. A Lumia 1020 utódjának tekinthető készüléket a korábbi pletykák dacára hamarosan piacra dobhatja a Microsoft.

A Baidun jelentek meg az alábbi galériába foglalt élőfotók, melyeken egy Lumia 1030 mobil prototípusa látható. Ugyanerről a készülékről már napvilágra került néhány felvétel a múlt hónapban, de akkor még azt rebesgették, hogy sosem fog piacra kerülni.

A friss képek alapján a McLaren kódnevű jövevény nem szorul sok fejlesztésre, hiszen már működőképes, így nemsokára bekerülhet a Microsoft okostelefon portfóliójába. Az eszköz dizájnja nagyon hasonlít a Lumia 1020-éhoz, ami nem véletlen, hiszen annak közvetlen utódja lesz. Nincsenek konkrét adatok a készülék méreteiről, de néhány képen egy iPhone 6 pózol mellette, s ez némi támpontként szolgál.

 

 

A képeket tartalmazó Baidu posztban van néhány utalás a telefon tudására vonatkozóan, melyek szerint 1920 x 1080 pixel Full HD felbontású megjelenítőt, 2GB RAM-ot és microSD kártyával bővíthető, 32GB-os belső tárhelyet tudhat magáénak, valamint microSIM foglalattal rendelkezik. Jó hír, hogy a 4G LTE hálózati támogatás sem hiányzik a repertoárból.

A fotókat nézegetve arra lehetünk figyelmesek, hogy bár a Lumia 1030 frissebb hardvert kap, mint elődje, PureView kamerája már kevésbé hatékony, dupla LED-es segédfényre támaszkodhat (a Lumia 1020 xenon vakut kapott). Kíváncsiak vagyunk, vajon miért döntött a Nokia Microsoft a xenon villanó kihagyása mellett.

Bár a friss infók egyértelműen azt sugallják, hogy a Lumia 1030 közelít a piaci megjelenés felé, hivatalos megerősítés híján érdemes némi fenntartással kezelnünk őket. Remélhetőleg hamarosan újabb hírek érkeznek a Windows Phone új multimédiás nagyágyújáról, addig is türelmesen várunk.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]