Bemutatkozott a Honor 6 Plus [Videó]

Farkas Norman, 2014. december 16. 17:36

Kínában hullott le a lepel a Huawei új márkáját képviselő csúcsmobilról, amely főként kettő 8 megapixeles hátlapi kamerájával tűnik ki az okostelefonok tömegéből. Az 5,5 colos Full HD kijelzővel szerelt Honor 6 Plus kétkártyás 3G, és ugyancsak dual SIM képességekkel bíró 4G LTE változatban is hódíthat anyaországában.

Már többször hallhattunk róla kiszivárgott infókat, ma pedig hivatalosan is bemutatkozott a Honor 6 Plus. Vágjunk is gyorsan a közepébe, lássuk, mit tudhat magáénak a „filléres” multimédiás zseni!

Az Emotion UI 3.0 felületbe öltöztetett Android 4.4.4 KitKat rendszer fut a készülék fedélzetén, aminek gyorsaságáról a Huawei műhelyében készülő Kirin 925 chipset gondoskodik. Erről annyit érdemes tudni, hogy egy nyolcmagos – négy Cortex-A7 és négy Cortex-A15 magot magába foglaló – processzort, egy Mali T628 MP4 grafikus gyorsítót, valamint egy 4G LTE Cat.6 modemet (max. 300Mbps-os letöltés) is tartalmaz. A nem gyenge lapkához 3GB RAM és 32GB microSD kártyával bővíthető belső tárhely tartozik.

 

 

A formavilágát tekintve nem túl egyedi, de fém kerete miatt minőségi benyomást keltő telefon előlapján egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontású IPS érintőkijelző terül el, a szolid, csicsáktól mentes hátlapja alatt pedig egy 3600mAh kapacitású akkumulátor lapul. Ha már a hátlapnál járunk, könnyen megakadhat a szemünk a bal felső sarkában kukucskáló kamerákon. Nem elírás eredménye a többes szám, valóban több – egész pontosan kettő – egységről beszélhetünk, melyek szépen egymás mellett ülve kukucskálnak ki a készülékből. A LED villanóval segített modulok 8 megapixelesek, de az okos beállításokat kiegészítő SLR-rácsos ISP technológia és szoftveres algoritmusok révén akár 13 megapixeles fotókat is lőhetünk velük, méghozzá igen gyorsan, hiszen az autofókusz már egytized másodperc alatt elvégzi a feladatát. Ahogy az alábbi videóból kiderül, a készülék kiaknázza a második érzékelőn keresztül bejutó plusz fénymennyiséget, aminek jóvoltából gyengébb fiényviszonyok között is minimum értékelhető képeket készíthetünk. Bár meglehetősen egyedinek tűnik a mobil dupla kamerája, már találkozhattunk hasonló megoldással a HTC One M8 eseténben, ahol egy mélységérzékelő másodlagos kamera működött együtt a fő modullal.

 

 

A meggyőző tudást és vonzó fotózási képességeket birtokló Honor 6 Plus két változatban lesz kapható Kínában. A kétkártyás, de maximum 3G hálózatokat támogató modell 1999 kínai jüant (kb. 80 ezer forint) kóstál, a szintén dual SIM-es, ugyanakkor 4G LTE elérést is kínáló verzióért pedig 2499 jüant (cirka 100 ezer forint) kell kicsengetni. A telefont holnaptól lehet előrendelni, a lefoglalt példányok szállítása pedig egy héten belül várható.

 Egyelőre sajnos nincs hír a Honor 6 Plus egyéb régiókban való megjelenéséről, de a korábbi modellekből kiindulva van okunk reménykedni abban, hogy idővel hazánkba is megérkezik.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]