Tizen rendszerrel érkeznek a Samsung új okostévéi

Czipperer Dia, 2015. január 2. 12:30

A Samsung egyre több termékénél új rendszerre vált. Van már Tizen alapú okosórájuk és hamarosan a várva várt Tizen telefonjuk is debütál. A legfrissebb hírek szerint míg a telefonra várunk,még egy fronton számíthatunk Tizen termékekre, méghozzá az okostévék frontján.

Hamarosan, egészen pontosan január 18-án debütál a Samsung első Tizen telefonja Indiában. A Samsung pedig maga erősítette meg azt a hírt is, miszerint hamarosan érkeznek Tizen alapú okostelevíziói. Az egyik ok, amiért a gyártó a Tizen rendszer mellett tette le voksát az, hogy az okostévék könnyebben szinkronizálhatók más eszközökkel. Az új szériás modellek mindegyikén ez a rendszer teljesít szolgálatot a jövőben.

Az eszközök a Samsung saját Smart TV szoftverje mellett – amely könnyű csatlakozást kínál más eszközökhöz –, Wifi Direct és Bluetooth Low Energy kapcsolattal érkezik. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akkor is nézzék a tartalmakat mobileszközükön, ha a tévé ki van kapcsolva.
 


A Samsung a múlt héten még egy újdonságot bejelentett okostévé fronton. Ahogy arról már mi is beszámoltunk, a dél-koreai gyártó okostelevíziói lesznek az első nem Sony gyártmányú eszközök, amelyek PlayStation Now támogatással rendelkeznek, és a mentett játékokat akár felhőbe is lehet küldeni.

Az új televíziókra sem kell már sokat várni. A vállalat az idei Consumer Electronic Show-n (CES) mutatja be az új modelleket.

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép: Engadget.com