Bemutatkozott az androidos Kodak IM5 okostelefon

Farkas Norman, 2015. január 7. 15:03

A Kodak nem tudott tovább ellenállni a kísértésnek, s belépett az androidos készülékek piacára. A CES-en mutatkozott be a márka első okostelefonja, ami középkategóriás hardverrel, és – nem túl meglepő módon – viszonylag erős fotós képességekkel rendelkezik.

Ahogy az várható volt, a Vegasban, a most is javában dübörgő CES-en hullott le a lepel a Kodak első okostelefonjáról. Az IM5 névre keresztelt készülék tudását tekintve tökéletesen beolvad a középkategóriás droidok tömegébe, egyedül képalkotó képességeivel tűnik ki, ami nagy felbontású hátlapi kamerájának és – ahogy a Kodak fogalmaz – egyedülálló képkezelő szoftverének köszönhet.

Az IM5 működéséről egy nyolcmagos, 1,7GHz-es MediaTek processzor gondoskodik, amit 1GB RAM-mal és 8GB, microSD kártyával bővíthető tárhellyel spékeltek meg a mérnökök. A telefon arca egy 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel HD felbontású érintőkijelző, ami fölött egy 5 megapixeles előlapi kamera található.

 

 

Az iPhone-ok formatevét idéző készülék hátlapjára egy 13 megapixeles, LED villanóval segített kamerát szereltek, a fedélzeten pedig az Android 4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot. Utóbbi állítólag frissülni fog 5.0 Lollipopra a későbbiekben, de egyelőre rejtély, hogy pontosan mikor.

Ahogy fent utaltunk rá, a mobilt a Kodak egyedi képkezelő alkalmazása hivatott különlegessé tenni. Lényegében egy egyszerű és nem túl egyedi szoftverről van szó, ami lehetőséget nyújt a fotók azonnali szerkesztésére és közösségi hálókon való megosztására, valamint nyomtatására. Egyelőre nem világos, hogy utóbbi funkció mely nyomtatókkal kompatibilis, remélhetőleg támogatja az otthoni nyomtatók zömét.

A Kodak IM5 piaci premierje márciusban lesz Európában, később egyéb régiókban is megjelenik a kütyü. Ami az árát illeti, a kártyafüggetlen verzióért várhatóan 229 eurót kell majd kicsengetni.

 

[Forrás: GSM Arena]