Itt az arany kerettel feldobott Nokia Lumia 830 és 930

Farkas Norman, 2015. január 12. 16:45

A Microsoft lerántotta a leplet a Nokia Lumia 830 és Lumia 930 készülékek aranyszínű keretbe foglalt változatáról. A készülékek csak külső megjelenés frontján bírnak újdonság-erővel, tudásuk, sőt anyaghasználatuk is hajszálra megegyezik a már piacon lévő mezei modellekével.

Korábban felbukkant néhány fotó a Nokia Lumia 930 arany kerettel csinosított kiadásáról, ami aztán hivatalosan is bemutatkozott a Microsoft jóvoltából, méghozzá a hasonló módon elegánsabbá varázsolt Lumia 830 társaságában.

Mint az a szoftveróriás közleményéből kiderült, az új aranykeretes mobilok megalkotásakor nem is használtak fel aranyat, csupán a nemesfémre utaló árnyalatra színezték a gyártási folyamat során a sima Lumia 930 és 830-nál is alkalmazott alumínium keretet. Ennek tudatában nem is olyan meghökkentő a Lumia 930 Golden Edition kiszivárgott ára, ami alapján „csupán” 470 dollárt kell majd kicsengetni a prémium kisugárzású készülékért.

 

A feltűnő színek szerelmesei bizonyára nem örülnek annak, hogy az új modellek csak fekete és fehér árnyalatban lesznek elérhetők. Jó hír viszont a gyűjtők és a finn márka rajongói számára, hogy a Microsoft meghagyta a Nokia logót mindkét telefonon.

A Lumia 830 és Lumia 930 Gonden Edition egyaránt csak külsejében tér el az alapkiadástól, vagyis szoftver és hardveres felszereltség tekintetében nem mutatnak előrelépést azokhoz képest.

 

Ami az újdonságok elérhetőségét illeti, mindkét modell Európa, Ázsia, a Közel-Kelet és Afrika kiválasztott régióiban kerül forgalomba. A Lumia 930 Gonden Edition január végén, a Lumua 830 Golden Edition pedig február elején kezdi meg hódítását.

 

 

[Forrás: GSM Arena]