Jön a Redmi Note 2 és a Xiaomi "papírvékony" csúcsmobilja

Farkas Norman, 2015. január 13. 13:10

Január 15-én nagyszabású bemutatót tart a Xiaomi, melyen leleplezi új – állítólag karcsúsági rekordot döntő – zászlóshajóját, valamint a Redmi Note Full HD kijelzővel megáldott utódját, ami kiemelkedő ár/érték arányával vonzhatja magához a vásárlókat.

A Xiaomi remek évet zárt, s nyilván még nagyobbat szeretne kaszálni 2015-ben. Ennek érdekében nem árt idejében cselekedni, és ezt minden bizonnyal jól tudják a kínai gyártó emberei is, hiszen már január 15-én sor kerül az első Xiaomi sajtóeseményre, amin lehull a lepel a cég új zászlóshajó modelljéről, aminek oldalán a méretes kijelzővel megáldott, de kedvező árú Redmi Note 2 is a nagyközönség elé tárul majd.

Néhány napja még nem volt egyértelmű, hogy mivel készül csütörtökre a kínai Apple-ként is emlegetett csapat, de a Weibo közösségi oldalon megosztott kedvcsináló fotók, a Xiaomi Facebook oldalán közzétett teaser videó, valamint a kínai hírközlési hatóság (TENAA) honlapján felbukkant adatok részben felfedték a jövevényeket.

Kezdjük a fotókkal! Az egyiken egy szókirakó látható, amiben több, a Redmi Note utódjára utaló angol szó is megtalálható, pl. bigger, glass, lighter, Note, large, sound stb. A másik kép a karcsúsága miatt kvázi láthatatlan csúcsmodellre utal, aminek a nevét egyelőre sűrű homály fedi.

 

 

A gyártó egy teaser videót is készített, hogy felcsigázza a rajongókat. Az alábbi „talányos” művet osztotta meg a Facebookon, ami elsősorban nem a Redmi Note 2-re, hanem az új nagyágyúra próbál rámutatni. A szövegből hiányzó szavak a thin (vékony), bigger (nagyobb) és curved (hajlított), vagyis a „láthatatlan” flagship modell egy karcsú, méretes és talán az LG G Flex 2-höz hasonlóan hajlított is lesz.

 

 
Post by Mi.

 

Ami a készülékek tudására utaló infókat illeti, a Redmi Note 2 vélhetően 5,5 hüvelykes Full HD kijelzővel, nyolcmagos, 64 bites Snapdragon 615 vagy MediaTek MT6752 processzorral, 2GB RAM-mal, 3100mAh kapacitású akkumulátorral, valamint 5 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezhet. Az élmezőnybe szánt, „papírvékony” okostelefon az eddigi értesülések szerint Snapdragon 805 processzort, 3GB RAM-ot és ismeretlen méretű, 2560 x 1440 képpont megjelenítésére alkalmas (QHD) kijelzőt tudhat magáénak.

 

[Forrás: GizmoChina]