Ingyen elérhetők a Google Earth prémium funkciói

Farkas Norman, 2015. február 2. 12:55

A keresőóriás djímentesen elérhetővé tette a Google Earth Pro alkalmazását, így már anélkül is készíthetünk világkörüli HD filmeket, végezhetünk 3 dimenziós méréseket és nyomtathatunk nagy felbontású műholdképeket a karosszékünkből, hogy fizetnünk kellene érte.

A Google Earth nem éppen az a Google app, amit napi rendszerességgel használ az átlagfelhasználó, de tény, hogy egy igen szórakoztató „világfelfedező” szolgáltatásról van szó, ami a fejlesztők és tervezők kezében hasznos segédeszköz szerepét töltheti be. Évekig csak 400 dollár fejében voltak elérhetők a szoftver prémium szolgáltatásai a Google Earth Pro keretében, ám a keresőcég a napokban ezeket is ingyenessé tette mindenki számára.

Stafford Marquardt, a Google Earth Pro termékmenedzsere elmondta, hogy az elmúlt 10 évben a szakemberek, vállalkozások, kutatók és az átlagfelhasználók a világ minden tájáról előszeretettel hívták segítségül a szolgáltatást különöző célokból. Többek között az idegen területekre szervezett túrák megszervezéséhez és a háztetőkre szánt napelem panelek elhelyezéséhez is bevetették a Google Earth Pro képességeit. A könnyen kezelhető program nemcsak részletes műholdképekkel szolgál, hanem van egy sor profi funkciója is, például lehetővé teszi a 3 dimenziós épületek mérését, nagy felbontású képek nyomtatását (prezentációkhoz, jelentésekhez) és a virtuális túrák HD minőségű videóban való rögzítését is.

Ha még nem vagy Google Earth Pro felhasználó, és szeretnél díjmentesen csatlakozni a táborhoz, akkor csupán annyi a teendőd, hogy kitöltöd az itt található igénylőlapot az ingyenes licenszért, majd letöltöd a Google hivatalos oldaláról az alkalmazást és az első indításkor megadod a kapott kucslot.

Kellemes virtuális világkörüli túrázást kívánunk! Ne felejts el HD videót készíteni az utazásról!:)

 

 

[Forrás: BGR]