Brutális hardverrel és fém házzal érkezik a Lenovo Vibe Z3 Pro

Farkas Norman, 2015. február 3. 15:34

Kiszivárgott egy csokornyi élőfotó a Lenovo március elején debütáló nagyágyújáról. A képek nem érkeztek egyedül, a fémházas Vibe Z3 Pro részleges specifikációi is napvilágra kerültek.

Március elején, a Barcelonában tartandó Mobile World Congress során tárul a nagyközönség elé a Lenovo idei zászlóshajója, a Vibe Z3 Pro. A készülék megismerésére szerencsére nem kell tavaszig várnunk, ugyanis kínai forrásoknak köszönhetően kiszivárgott a részleges specifikációja, és egy sor élőfotón is láthatjuk.

A Lenovo Vibe Z3 Pro lelke a legerősebb 64 bites Qualcomm Snapdragon processzor, amiből a mellékelt 4GB RAM jóvoltából könnyedén kihozhatjuk a legtöbbet. A szupergyors chipset és a bőséges operatív memória mellé 64GB belső tárhelyet pakoltak a mérnökök, aminek bővíthetősége egyelőre kérdéses, de az elődmodellből (Vibe Z2 Pro) kiindulva nem számíthatunk microSD kártyafoglalatra.

 

 

Az Android 5.0 Lollipop rendszer köré épülő újdonság előlapján egy QHD (2560 x 1440 px) felbontású, 5,5 hüvelykes érintőkijelző feszít, szemben a Vibe Z2 Pro 6 colos paneljével. A Lenovo valószínűleg rájött, hogy nem árt, ha friss csúcsmodelljét zsebrevágható méretűre tervezi. A kisebb kijelzőhöz gyengébb akkumulátor társul: a Vibe Z3 pro energiellátásáról egy 3400mAh kapacitású telep gondoskodik, míg méretesebb elődjében egy 4000mAh-s aksi látja el ezt a feladatot.

A vállalat komoly képalkotási képességekkel vértezte fel a telefont, melynek hátlapján egy 16 megapixeles, háromtónusú LED villanóval, lézeres autofókusszal és optikai képstabilizátorral is ellátott kamera kapott helyet. Az ígéretes fénylesőhöz egy dedikált hardveres exponáló gomb is tartozik, ami a készülék oldalára került.

A Vibe Z3 Prót nem is muszáj kézbe venni, hogy megtudjuk, egy csúcsmodellel van dolgunk. A készülék burkolata ugyanis csak üvegből és fémből építkezik, ez a kombináció pedig egyértelműen prémium benyomást kelt. A telefon kerete sima, hátlapja pedig részben szálcsiszolt alumínium, az előlapját pedig edzett üveg védi a sérülésektől.

Az eddigi infók és képek alapján egy ízig-vérig felsőkategóriás okostelefonnak tűnik a Lenovo újdonsága, s alig várjuk, hogy minden vele kapcsolatos részletről lehulljon a lepel.

 

 

[Forrás: GSM Arena]