Az USA-ban az Android fölé kerekedett az iOS

Czipperer Dia, 2015. február 5. 11:40

A tavalyi év utolsó negyedéves (Q4) eredményei arról tanúskodnak, hogy az Egyesült Államok piacán az iOS bizonyult a legnépszerűbb operációs rendszernek. Igaz, csak egy hajszálnyival előzte meg az Androidot.

A Kantar Worldpanel ComTech elemzése szerint az USA-ban átvette a vezetést az iOS a mobil operációs rendszerek körében. A Q4-es időszak mutatói szerint 0,1%-kal előzte meg a Google Android platformját. 2012 utolsó negyedéve óta nem volt példa hasonlóra.

A Kantar adatai szerint 2014 utolsó három hónapjában az Egyesült Államokban eladott készülékek 47,7%-án iOS, 47,6%-án pedig Android rendszer futott. A Windows Phone jelentős lemaradással, 3,8%-kal birtokolja a harmadik helyet, a negyedik pedig a BlackBerry a maga 0,3%-ával.
 


Az ünnepi szezonban az Apple iPhone 6 modellje volt a legkelendőbb mobiltelefon az USA-ban, és nemcsak az öncélú vásárlást tekintve, hanem a karácsonyra ajándékozott telefonok sorában is listavezető volt. A második legkelendőbb mobil pedig a Samsung zászlóshajó Galaxy S5 mobilja volt.

A márkahűség tekintetében szintén az Apple áll az első helyen 87%-kal az USA-ban és Európában. Az Android gyártók közül pedig egyértelműen a Samsung emelkedik ki a sorból a maga 62%-ával.

Bár az USA mutatói az iOS sikerét támasztják alá, a világ vezető mobilplatformja még mindig az Android: 66,1%-os piaci részesedéssel Európában, valamint 77%-kal Kínában.

 

 

Forrás: GSMArena.com