Windows 10 rendszerű mobilon dolgozik az LG

Farkas Norman, 2015. február 9. 15:55

Az amerikai Verizon Wireless szolgáltató exkluzív ajánlataként bukkanhat fel a jövőben az LG új, belépőszintű okostelefonja, amely Windows 10 rendszer köré épül.

Az LG és a Microsoft partnerkapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza. Bár a dél-koreai gyártó anno több vonzó készülékkel is próbált hozzájárulni a Windows Phone sikeres indulásához, már nagyon rég rukkolt elő „csempés” okostelefonnal. Most úgy tűnik, hamarosan változik a helyzet és egy új, Windows 10 alapú mobillal bővül a vállalat portfóliója.

A MyLGPhones csapata egy kiszivárgott dokumentumra hivatkozva azt állítja, hogy készülőben van egy LGVW820 modellszámú telefon, ami a Microsoft platformja köré épül és az amerikai Verizon Wireless szolgáltató exkluzív ajánlataként lesz majd elérhető.

Egy kis csavar a történetben, hogy nem először hallat magáról a szóban forgó készülék, ugyanis decemberben már kiderült róla, hogy 4,7 hüvelykes, 854 x 480 pixel felbontású kijelzővel rendelkezik.

Az LG tavaly megerősítette, hogy együtt dolgozik a Microsofttal a Threshold projekten (ami mai nevén a Windows 10), ugyanekkor tisztázta, ez nem jelenti azt, hogy egy új WP mobilt dob piacra 2014-ben.

Már 2015-öt írunk, tehát hosszú várakozás után végre megérkezhet az LG windowsos újdonsága, aminek biztosan sok felhasználó fog örülni annak dacára, hogy elég szerény hardveres képességekkel rendelkezik és valószínű, hogy csak a Verizon kínálatában lesz majd elérhető.

 

 

[Forrás: Übergizmo]