Közeleg a hivatalos BlackBerry OS 10.3.1 update

Farkas Norman, 2015. február 10. 15:20

Már csak néhány napot kell várni a BlackBerry OS hivatalos frissítésére, ami 10.3.1-re pörgeti fel a rendszer verziószámát. A február közepén elstartoló update a BlackBerry Z10, Q10, Q5, Z3, Z30 és Passport modellekre is világszerte elérhető lesz.

Ahogy arról korábban is hírt adtunk, február 19-én érkezhet meg a BlackBerry OS 10 legújabb verziója a kanadai gyártó korábban kiadott okostelefonjaira. A Classic fedélzetén kezdetek óta megtalálható 10.3.1-es rendszer számos új funkciót tartalmaz és letisztultabb/modernebb dizájnnal bír, mint a BB10-es készülékek zömén jelenleg futó 10.2.1-es verzió.

Ha minden a tervek szerint zajlik, néhány nap múlva drasztikusan csökkenni kezd a platform töredezettsége (és a legnagyobb konkurensek is csak pisloghatnak), hiszen az új rendszert az összes BlackBerry 10 modellre hivatalosan fel lehet majd telepíteni – az úttörő Z10-Q10 duótól kezdve a Q5-ön és a Z30-on át egészen a pénztárcabarát Z3-ig és az innovatív megoldásokat felsorakoztató Passportig.

 

 

A BlackBerry 10.3.1 legfontosabb újításai közé tartozik a kiterjesztett éjszakai mód (ami lehetővé teszi a szem különösebb megerőltetése nélkül történő tartalomfogyasztást sötét környezetben), a továbbfejlesztett BlackBerry Asszisztens szolgáltatás, a testreszabható energiatakarékos üzemmód, az előtelepített Amazon App Store (androidos alakmazásokkal), a blokkolható telefonszámok (hívás és SMS esetén), a privát tartalmak opcionális elrejtése a galériából, az igényeinknek megfelelően beállítható értesítési profilok és módok (pl. LED színe az adott fiókhoz) stb.

Ha Te is BB10 felhasználó vagy, hamarosan megtapasztalhatod az új rendszerben rejlő előnyöket. Kitartást kívánunk a hátralévő néhány napos várakozáshoz.

 

 

[Forrás: PhoneArena]