Három oldalú kijelzős mobillal dobbant a Samsung?

Czipperer Dia, 2015. február 12. 14:40

Azt már tudjuk, hogy március 1-jén hullik le a lepel a Samsung új zászlóshajó mobiljairól, de hogy milyenek is lesznek valójában, arról egyelőre még csak találgatnak. Az egyik oldalon lehajló kijelző önmagában is figyelemfelkeltő, de mi van akkor, ha mindkét oldalon így lesz?

Ismét egy újabb híresztelés kapott szárnyra a Samsung zászlóshajó okostelefonja kapcsán. A Galaxy S Edge, ha minden igaz, az oldalán lehajló kijelzővel érkezik, amely önmagában is érdekes kialakításról tanúskodik, ám úgy tűnik, ezt is lehet tovább fokozni.
 


A Bloomberg számolt be egy újabb pletykáról, miszerint nemcsak két zászlóshajó mobil érkezik a jövő hónapban, melyből az egyik modell az oldalán lehajló kijelzőt kap, hanem szerintük az említett telefon kijelzője mindkét oldalán lehajló kialakítást kap, vagyis háromoldalú képernyővel felszerelve érkezik.

A Bloomberg által megkérdezett szakértő szerint a Samsung számára fontos, hogy valami egészen újat alkosson, amely megkülönbözteti másoktól, hiszen a telefonok többsége ugyanúgy néz ki, némi dizájnmódosítástól eltekintve. Bár a vállalat az olcsóbb modellekre is jobban fókuszál, az S széria modelljei fontosabbak, hiszen ezekből származik a bevételek jelentős része.

A készülék egyik oldalán lehajló kijelző pedig lássuk be, nem úttörő már, hiszen maga a Samsung lőtte el ezt az ötletet tavaly, a Galaxy Note Edge-nél.
 


Korábban már olyan hírek is szárnyra kaptak a Galaxy s6 kapcsán, hogy a G Flex mintájára ívelt kialakítást kap majd az eszköz, ám hamar eltűntek a színről a hasonló pletykák. A mostani felvetéseknek már jóval több alapjuk lehet, hiszen a lehajló kijelző koncepcióját már megvalósították, és a sajtómeghívó is ezt a vonalat erősíti tovább.

A két oldalon lehajló kijelző azonban számos kérdést felvet. Az rendben van, hogy az egyik oldalon apró ikonokat látunk, de mi lesz majd a másik oldalon? És ha már itt tartunk: hogyan fogjuk majd úgy meg a telefont, hogy közben ne nyomjuk meg véletlenül a kijelző valamely részét? Apropó, kijelző, milyen lesz a fogása? Nem csúszkál majd nagyon? Kíváncsian várjuk.

 

 

Forrás: Bloomberg.com, Mashable.com; Nyitókép: techspot.com