Pebble Time – a kompromisszumok nélküli okosóra

Czipperer Dia, 2015. február 25. 16:20

Megérkezett a legújabb Pebble üdvöske, a Pebble Time. A színes kijelzővel megáldott újgenerációs karóra a Kickstarteren kampányol.

Tegnap számoltunk be a Pebble honlapján közzétett visszaszámlálóról, mely az új modell érkezését jósolta számunkra.  Az új generációs Pebble karóra pedig meg is érkezett.

A Pebble legújabb okosórájának létjogosultsága nem tűnik kérdésesnek. Az eszköz a Kickstarteren keresi a támogatókat tegnap óta, ám a kitűzött célt már jócskán túlszárnyalták.
 

 

A Pebble Time egy színes, e-papír kijelzős okoskaróra, mely akár 7 napot bír egyetlen töltéssel. Bár 20%-kal kecsesebb elődjénél, és a kijelző is minőségibb, az üzemidő terén azonban nem mutatkozik eltérés. Ez az e-papír megjelenítőnek nagyban köszönhető, melynek fogyasztása az LCD vagy az OLED technológiákhoz képest minimális.

Viszont nem csupán a színes megjelenítő újdonság elődjéhez képest: a Pebble mikrofonnal is ellátta az eszközt, amellyel a felhasználók válaszolhatnak az értesítésekre, valamint rövid jegyzeteket is készíthetnek. A hangalapú válaszadás számos Android alkalmazással működik, beleértve az SMS, a Hangouts, a Gmail, a Facebook Messenger, illetve a Whatapp appokat is. Az iOS felhasználók egyelőre csak a Gmail értesítésekre válaszolhatnak ilyen módon.

A karóra emellett vízálló és testreszabható is. Az összes létező, vagyis több mint 6500 Pebble alkalmazással és karóra témával kompatibilis. Ezeken túl, tovább alakítható az eszköz: a szíjak is cserélhetők. Bármilyen, hagyományos 22 milliméteres karóraszíjat használhatunk hozzá.
 

Az animációhoz kattints a képre


A karórához egy okoskiegészítő port is tartozik, amely lehetővé teszi a hardverfejlesztők számára, hogy beépített szenzorokkal és intelligens pántokkal lássák el. A gyártók sokat még nem árultak el erről a megoldásról, de ígéretük szerint hamarosan kiderül, mit is takar ez pontosan.

A Pebble Time az Android 4.0 vagy frissebb, rendszerű Samsung, LG, HTC, Sony, Google, Motorola, Xiaomi stb. eszközökkel, valamint az iOS 8 rendszerű iPhone-okkal kompatibilis.

Összesen három színben lesz elérhető a Pebble Time a Kickstarteren (fekete, fehér és piros), és májusban kezdik el forgalmazni.